Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Odprta nova sezona izposoje koles Bicy

V sredo, 6. aprila, smo ob 11. uri pred upravno stavbo Mestne občine Velenje ob postaji Bicy odprli novo sezono avtomatiziranega sistema za izposojo koles Bicy. V uporabo smo predali 148 koles, od katerih je polovica koles električnih. Na dogodku so izjave podali župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, župan Občine Šoštanj Darko Menih in direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline Alenka Kikec. Prisoten je bil tudi predstavnik Medpodjetniškega izobraževalnega centra, ki skrbi za vzdrževanje informacijskega sistema Bicy.

V zimskem času sistem Bicy ni deloval, saj so na njem potekala vzdrževalna dela. Uporaba storitev sistema Bicy je brezplačna, le ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 10 evrov. Kolesa so na voljo na 16 izposojevalnih postajah v Velenju in na 5 izposojevalnih postajah v Šoštanju.

Registracija je možna v Vili Bianca, tj. na sedežu Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje), od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro ter enkrat tedensko v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj), vsako sredo med 9. in 17. uro.

   

Registracija uporabnika

Za dostop do storitve sistema BICY uporabnik sklene pogodbo in ob tem pridobi uporabniško kartico. Za  registracijo je potrebno predložiti veljavni osebni dokument in davčno številko. Registracija velja za tekoče koledarsko leto (1. 4. 2022 – 31. 12. 2022) in jo je v vsakem novem koledarskem letu, potrebno obnoviti. Vsi obstoječi uporabniki, ki so se registrirali v pretekli sezoni, so prejeli sms sporočilo z vabilom za ponovno aktivacijo BICY kartice.

Ob registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 10 EUR letno. Po opravljeni prijavi lahko uporabnik uporablja sistem BICY vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur v posameznem koledarskem tednu.

Mobilna Bicy Velenje aplikacija

Vabljeni k uporabi mobilne aplikacije BICY, ki omogoča spremljanje stanja sistema za izposojo koles preko pametnih telefonov. Aplikacijo si lahko na telefon naložite preko trgovine Google Play (bicy) in IoS App Store (bicy app). Aplikacija omogoča pregled prostih koles in prostih stojal v sistemu BICY, z njeno pomočjo pa bo izposoja koles potekala še bolj enostavno.

Servisno stojalo

V Velenju, ob glavni avtobusni postaji (gozdna pot), je postavljeno servisno stojalo, na katerem si lahko uporabniki sami popravijo kolo in napolnijo pnevmatike.

Video z napotki za izposojo

Promocijski film

Bicy-splošni-pogoji-2022

 

V prihodnje načrtujemo nadgradnjo sistema tudi s prilagojenim e-kolesom za osebe s posebnimi potrebami in dodatna e-kolesa.

Prijazno vabljeni k registraciji.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska