Rezervacija

Rezerviraj počitnice

ODPRTJE DVEH RAZSTAV V GALERIJI VELENJE: INVENTURA 21 in VELENJSKI BISERI

V četrtek, 20. maja, bodo ob 19. uri v pritličju Galerije Velenje odprli razstavo likovnih izdelkov INVENTURA 21, ki so jih v tem šolskem letu ustvarili dijaki Gimnazije Velenje, umetniške gimnazije likovne smeri, v 1. nadstropju pa razstavo likovne pedagoginje Katarine Aman z naslovom VELENJSKI BISERI.

Z razstavo Inventura 21 se dijaki od 1. do 4. letnika predstavljajo z deli, ki so jih ustvarili v šolskem letu 2020/2021 pri strokovnih predmetih: risanje in slikanje, predstavitvene tehnike, likovna teorija, bivalna kultura, plastično oblikovanje in osnove varovanja dediščine. Letošnja dijaška razstava je posebna, saj je mešanica starega, tradicionalnega in novega, raziskovalnega. Tradicionalno sodelovanje, ki lani zaradi epidemioloških razmer ni bilo izvedljivo, je spet vzpostavljeno.

Inventura namreč še zdaleč ni samo dogodek – Inventura je sled časa, ki čaka na poglede, besede in dotike obiskovalcev.

Razstava Katarine Aman se nahaja v prvem nadstropju Galerije Velenje in obsega štiri različne tematike, katerih skupni točki sta Velenje in njegova dediščina. Vsa njena dela so narejena v grafični tehniki linoreza, v njih pa se ukvarja predvsem s podobami, ki jih srečuje v svojem domačem mestu. Te so jo tudi navdihnile, da je nastala serija kar 100 grafik z različnimi upodobitvami mesta in njegovih znamenitosti.

Kustosinja razstave: Milena Koren Božiček

Razstavi bosta v Galeriji Velenje na ogled do 12. junija 2021.

Vabljeni.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.