Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Odprtje razstave ob 100-letnici NK Šoštanj, prireditev Velenjčani beremo skupaj! in Jesen na Grilovi domačiji

Velenje, 29. september 2020 – V petek, 2. oktobra, ob 11. uri Muzej Velenje vabi na Trg svobode v Šoštanj, kjer bodo odprli razstavo ob 100. obletnici ustanovitve nogometnega kluba Šoštanj.
Prav tako 2. oktobra pa Muzej Velenje ob 17. uri vabi na Velenjski grad na prireditev z naslovom Velenjčani beremo skupaj!
V nedeljo, 4. oktobra, od 15. ure dalje bo na Grilovi domačiji v Lipju tradicionalna prireditev Jesen na Grilovi domačiji.

Po nadvse uspešnem Pikinem vikendu na Velenjskem gradu, ki je zaključil septembrsko dogajanje v Muzeju Velenje, bo tudi prve dni oktobra v muzeju in njegovih enotah živahno.

V petek, 2. oktobra, Muzej Velenje vabi v Šoštanj, kjer bodo ob 11. uri na Trgu svobode odprli razstavo, posvečeno 100. obletnici ustanovitve Nogometnega kluba Šoštanj. Razstava bo že druga, ki so jo ob tej obletnici pripravili v muzeju. Od meseca avgusta je namreč v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju že na ogled razstava predmetov, povezanih z zgodovino šoštanjskega nogometnega kluba, na Trgu svobode pa boste lahko prebrali tudi zgodbo o nogometni tradiciji v usnjarskem mestu ter si ogledali nekaj zanimivih fotografij in dokumentov.

V petek, 2. oktobra, Muzej Velenje vabi tudi na Velenjski grad, kjer ob 17. uri pripravljajo poseben večer z naslovom Velenjčani beremo skupaj! Ob občinskem prazniku, vseslovenski akciji Beremo skupaj in Tednu vseživljenjskega učenja se bodo posvetili bralni kulturi različnih etničnih skupnosti, ki živijo v Velenju. V okviru prireditve bodo poslušalci prisluhnili ljudskim pravljicam v njihovih maternih jezikih in si ogledali predstavo Medvedova ženidba v izvedbi Srbskega društva dr. Mladen Stojanović. V programu bodo sodelovali še člani Bošnjaškega mladinskega kulturnega društva Velenje, Kulturnega društva Međimurje Velenje, Srbskega kulturno umetniškega društva Velenje in Albanskega kulturnega društva Lirija Velenje.

V nedeljo, 4. oktobra, Muzej Velenje pripravlja tradicionalno prireditev Jesen na Grilovi domačiji. V sodelovanju s številnimi društvi, ki pomagajo, da domačiji živi, bodo tudi tokrat pripravili prireditev, na kateri bodo prikazali jesenska kmečka opravila. Osrednja tema tokratne prireditve pa bo skrb za osebno higieno nekoč. Prireditev na Grilovi domačiji v Lipju pri Velenju bo potekala le, če bo vreme omogočalo druženje na prostem.

Prisrčno povabljeni!

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.