Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Pikin fotografski natečaj »Časovni stroj«, odprtje razstave Ive Suhadolnik Gregorin in dan odprtih vrat Spominskega parka in sobe, posvečenih prihodu 14. divizije na Štajersko

V petek, 28. aprila, Muzej Velenje vabi v Galerijo F-bunker na odprtje fotografske razstave Ive Suhadolnik Gregorin. V ponedeljek, 1. maja, velenjski muzealci pripravljajo dan odprtih vrat Spominskega parka in sobe, posvečenih prihodu 14. divizije na Štajersko. Muzej Velenje vabi osnovnošolce k sodelovanju na Pikinem fotografskem natečaju »Časovni stroj«.

V petek, 28. aprila, Muzej Velenje ob 19. uri vabi v Galerijo F-bunker na odprtje fotografske razstave Ive Suhadolnik Gregorin z naslovom Isto sonce.

V ponedeljek, 1. maja, velenjski muzealci pripravljajo dan odprtih vrat na Graški gori. Obiskovalci prvomajskega srečanja na Graški gori si bodo lahko brezplačno ogledali Spominski park in sobo, posvečena prihodu 14. divizije na Štajersko.

Iz muzeja sporočajo, da so Velenjski grad, Hiša mineralov in Muzej usnjarstva na Slovenskem v ponedeljek, 1. maja, zaprti, v torek, 2. maja, bodo vse enote muzeja odprte po običajnem odpiralnem času.

V Muzeju Velenje, ki že 34. leto zapored sooblikuje Pikin festival in v atriju Velenjskega gradu pripravlja tradicionalne Pikine fotografske razstave, so tudi letos pripravili Pikin fotografski natečaj za osnovnošolce. Natečaj so pripravili v sodelovanju s fotografsko revijo Digitalna Kamera in Digitalnim Foto Klubom, ki že vrsto let sodelujeta z mladimi fotografi iz cele Slovenije ter Festivalom Velenje, organizatorjem 34. Pikinega festivala. Natečaj bo potekal pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije (št. FZS 11/2023).

Osnovnošolci so vabljeni, da na natečaj pošljejo fotografije, ki bodo prikazale njihov pogled in razumevanje naslovne teme natečaja »Časovni stroj«, ki je tudi tema letošnjega 34. Pikinega festivala. Natečaj traja do petka, 30. junija 2023. Prispela dela bo ocenjevala strokovna komisija v sestavi: Andreja Ravnak (Digitalni Foto klub, mojstrica fotografije FZS); Igor Rosina (fotografska revija Digitalna kamera, lastnik in glavni urednik); Peter Žagar (Festival Velenje, fotograf); Tanja Verboten (Muzej Velenje, direktorica, članica Fotokluba F8).

Med prispelimi fotografijami bo komisija izbrala fotografije, ki bodo razstavljene v grajskem atriju, najboljše pa bo tudi nagradila. Odprtje Pikine fotografske razstave bo v sredo, 6. septembra 2023, ob 17. uri na Velenjskem gradu.

Več informacij.

Vir: Muzej Velenje

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska