Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Poletje na Grilovi domačiji, občasna razstava »Iz preteklost za prihodnost – 30 let depoja Muzeja Velenje« in poletni delovni čas enot Muzeja Velenje

Velenje, 29. junij 2022 –  V nedeljo, 3. julija, Muzej Velenje vabi na dogodek Poletje na Grilovi domačiji. Velenjski muzealci so pripravili novo razstavo z naslovom »Iz preteklosti za prihodnost: 30 let depoja Muzeja Velenje«. Iz Muzeja Velenje prav tako sporočajo, da z mesecem julijem ob sobotah in nedeljah odpirajo vrata dveh enot – Grilove domačije ter Kavčnikove domačije, tudi ob ponedeljkih pa vabijo na obisk Velenjskega gradu.

V nedeljo, 3. julija, Muzej Velenje vabi na prireditev Poletje na Grilovi domačiji v Lipju pri Velenju. Od 16. ure dalje bodo velenjski muzealci skupaj s številnimi društvi, ki delujejo v okviru ekomuzeja, za obiskovalce pripravili program na temo osebne higiene. Predstavili bodo, kako so za higieno skrbeli naši predniki ter na kakšen način lahko za svoj zdrav in lep videz skrbimo danes. Program bodo bogatili glasba, aktivnosti za otroke, živa demonstracija profesionalnega britja moške brade in kuhanje mila. Zeliščarji bodo poskrbeli, da bo na domačiji zopet zadišalo po njihovi zeliščni juhi.

V razstavišču Podhod Pošta so velenjski muzealci pripravili novo občasno razstavo z naslovom »Iz preteklosti za prihodnost – 30 let depoja Muzeja Velenje«. Razstavo, ki spada v sklop programa ob letošnji 65. obletnici delovanja Muzeja Velenje, so pripravili višja kustosinja dokumentalistka Mateja Murkovič, višji konservatorsko restavratorski sodelavec Simon Špital ter konservator restavrator Stojan Knežević. Na ogled so fotografije in predmeti ter zapisane zanimive informacije o delovanju muzejskega depoja s konservatorsko-restavratorsko delavnico – očem najbolj skritega dela muzeja. Razstava bo na ogled do 15. avgusta 2022.

Z mesecem julijem Muzej Velenje svojim obiskovalcem ponuja še več možnosti, da poletne dni preživijo v njihovi družbi. Tako julija in avgusta vrata muzeja na Velenjskem gradu odpirajo tudi ob ponedeljkih, ko bodo obiskovalce sprejemali med 10. in 18. uro. Ob koncih tedna pa vabijo na ogled dveh enot, ki sta sicer tekom leta za obiskovalce odprti samo ob predhodni najavi. Obiskovalci so tako vabljeni, da v mesecu juliju ter avgustu Grilovo domačijo v Lipju pri Velenju obiščejo ob sobotah med 10. in 17. uro, Kavčnikovo domačijo v Zavodnju pri Šoštanju pa ob nedeljah prav tako med 10. in 17. uro. Obisk omenjenih enot Muzeja Velenje je za posameznike brezplačen.

Povabljeni v Muzej Velenje!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska