Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Politika piškotkov

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletno mesto pošlje v vaš spletni brskalnik, da lahko ob vrnitvi prepozna vaš brskalnik. Piškotki lahko zbirajo podatke o uporabi spletnega mesta, na primer o obisku spletnih strani/podstrani in trajanju posamezne uporabniške seje. Ko uporabljate spletno mesto, lahko piškotek pošlje podatke podjetju »Zavod za turizem Šaleške doline« (v nadaljnjem besedilu “naše podjetje”).

Piškotki sami, pa tudi podatki, zbrani s piškotki, lahko vsebujejo osebne podatke. Preberite več o tem, katere osebne podatke obdelujemo, s kakšnim namenom in o vaših pravicah v naši »Politiki zasebnosti«(link na podstran).

 

ZAKAJ SO PIŠKOTKI POTREBNI?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Komunikacija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas nalaganja vsebine, brskanje po spletnem mestu je tako za uporabnika bolj učinkovito in prijazno.

 

KAKŠNE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Uporabljamo sejne in stalne piškotke:

Sejni piškotek lahko sledi uporabi spletne strani in možnostim, ki jih uporabljate. Takšen piškotek se ob zaprtju spletnega brskalnik, ko se seja konča, izbriše.

Stalni piškotek omogoči, da vas spletna stran prepozna ob vsakem naslednjem obisku.

Naše podjetje uporablja piškotke Google Analytics, ki jih ponuja podjetje Google. Gre za spletno storitev, ki uporablja piškotke za analizo uporabe spletnega mesta s strani uporabnikov. Google uporablja podatke, da našemu podjetju zagotovi vpogled v način, kako uporabniki uporabljate spletno mesto. S strani Googla je obdelava vaših poslanih osebnih podatkov v skladu s pravili o varovanju osebnih podatkov. Google lahko zgolj navedene osebne podatke posreduje tretjim osebam, če je to storjeno z zakonom ali če tretje osebe obdelujejo te podatke v imenu Googla.

Več informacij o storitvi Google Analytics in zaščiti osebnih podatkov lahko najdete »tukaj«.

 

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Ime piškotka Trajanje piškotka Namen
pll_language 1 leto sistemski
YSC stalni analitika
VISITOR_INFO1_LIVE 6 mesecev sistemski
floatPopupShow 5 dni sistemski
_ga 2 leti analitika
_gid 1 dan analitika
_gat_gtag_UA_26217542_2 trenutni analitika

 

NEKAJ KONKRETNIH PRIMEROV UPORABE PIŠKOTKOV:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na njihove pretekle obiske;
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši uporabljeni napravi;
  • za spremljanje obiska, ki nam omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin, ustreznosti prikazanih oglasov in pomoč pri stalni izboljšavi naše spletne strani.

 

Če ne želite prejemati piškotkov, lahko vaš uporabljen brskalnik nastavite, da zavrne vse piškotke. V tem primeru morate upoštevati, da najbrž ne boste več mogli uporabljati vseh funkcij spletnega mesta. Nastavitve za piškotke lahko vsak trenutek nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Aktualne informacije o nastavitvah piškotkov lahko za vsak posamezen brskalnik najdete na spletu (internetu).

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca (https://www.ip-rs.si/).

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.