Rezervacija

Rezerviraj počitnice

POMLADNI SKLOP IZOBRAŽEVANJ ZA GOSTINSKO TURISTIČNO DEJAVNOST

Za zaposlene v gostinstvu in turizmu je težko leto. Na Zavodu za turizem Šaleške doline se trudimo, da bi bile negativne posledice epidemije v Šaleški dolini čim manjše. Tako za  gostinsko turistične delavce v okviru operacije Šaleška dolina 4.0 pripravljamo zanimiva izobraževanja in delavnice. Verjamemo, da bodo predavatelji postregli z zanimivimi temami in udeležencev prinesli nova znanja za ponoven zagon dejavnost ter kakšno idejo za še večjo dodano vrednost njihove ponudbe. Spodbujamo gostinske in turistične ponudnike, zato smo v pomladnem delu za njih pripravili naslednje teme:

v četrtek, 27. maja ob 16. uri smo v Vili Bianci začeli z družabno – izobraževalnim dogodkom, ki bo pomagal pri ponovnemu zagonu gostinstva in poskrbel za dodano vrednost gostinske ponudbe. Delavnico Strežba in kombiniranje vina in hrane, smo izvedli v sodelovanju s priznano Hišo vin Koželj, za katero je predaval Tomaž Sršen, priznani vinski ocenjevalec, velik poznavalec, ljubitelj vin in kulinarike. Tomaž je tudi ustanovitelj revije Dolce Vita in njen odgovorni urednik. Doslej je po svetu in doma opisal in obiskal okrog 2.000 gostiln. Sommelier in učitelj sommelierstva, WSET 3, diploma za degustatorja vina na ljubljanski Biotehnični fakulteti. Obiskal in osebno izkusil mnoge najbolj znane svetovne kleti (Slovenija, Hrvaška, Italija, Francija, Španija, Portugalska, Nemčija, Avstrija, Južna Afrika, Kalifornija…) in skrbno okusil vsa vina, ki jih je popisal za revijo Dolce Vita.

V torek 8. junija in sredo, 9. junija v Vili Bianci pa nadaljujemo z organizacijo 16 – urnega usposabljanja Interpret Europe – Gostitelj interpretator, ki bo potekalo po standardih in metodologiji, utemeljeni s strani Evropskega združenja za interpretacijo dediščine. Usposabljanje bomo izvedli v živo, oblikovano pa je za ponudnike produktov in storitev, katerih ponudba temelji na naravni in kulturni dediščini. Vsi udeleženci usposabljanja bodo spoznali osnove interpretacije dediščine, razlike med dejstvi in pomeni, pravo moč in vrednost zgodb, prepoznavanje dediščinskega potenciala v lokalnem obdobju ter kako nagovoriti kupce z zgodbo in kako najbolje uporabiti orodja pri interpretaciji dediščine. Vsak izmed udeležencev, bo prejel tudi letno članarino Interpret Europe za leto 2021. Predavateljica bo Janja Sivec, interpretatorka kulturne dediščine in samozaposlena v kulturi. Izobraževanje je že zapolnilo vsa prosta mesta, kar potrjuje dejstvo, da je tako predavateljica kot tudi tema izobraževanja eno izmed najbolj pričakovanih in zaželenih.

Predvidoma 16. junija ob 11. uri, bomo preko orodja Zoom organizirali izobraževanje Izzivi in priložnosti upravljanja digitalnih platform, upravljanje z družbenimi mediji, kjer bodo udeleženci pridobili uporabne informacije in znanja o priložnostih upravljanja digitalnih platform, družbenih medijev in poglobljeno znanje o razvoju prepoznavne blagovne znamke.  Spoznali bomo trende v vsebinskemu in digitalnemu marketingu ter brezplačna orodja za oblikovanje celostne grafične podobe.

Predvidoma 17. junija ob 11. uri bodo udeleženci na izobraževanju Zeleni turizem sestavljenemu iz treh delov pridobili uporabne informacije in znanja o varčni rabi vode in energije, ravnanju z odpadki in pomenu okoljskih ter trajnostnih certifikatov

Vsa usposabljanja bodo potekala v okviru operacije Šaleška dolina 4.0 in v skladu z vladnimi odloki ter priporočili NIJZ.

 

Zavod za turizem Šaleške doline

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.