Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Potovalne namere domačih in tujih gostov

Z namenom raziskati potovalne namere domačih in tujih turistov je bila na portalu slovenia.info v času od 28. aprila do 14. maja izvedena raziskava o namerah za letošnje poletne počitnice. Na anketo je skupaj odgovorilo 949 posameznikov, od tega je bilo 380 respondentov Slovencev in 569 tujcev.

DOMAČI TURISTI

Odgovori slovenskih respondentov kažejo, da jih kar 43 % razmišlja o počitnicah v Sloveniji (tako v obliki daljših počitnic, kot v obliki vikend oddihov), 17 % pa je takih, ki bodo Slovenijo raziskovali v obliki enodnevnih izletov. Tisti, ki nameravajo dopustovati v Sloveniji, razmišljajo predvsem o  sprostitvi v naravi (61 %) in počitnikovanju na morju (27 %).  Anketirani v večini odgovarjajo, da se bo njihovo vedenje na potovanjih, zaradi krize, spremenilo (83 % – spremenilo ali delno spremenilo). To pa predvsem na način, da se bodo izogibali množic, bodo bolj previdni, upoštevali ukrepe, obiskovali manj obljudene kraje ter v večji meri počitnikovali v naravi.

Najbolj varen tip nastanitve se vprašanim zdi apartma (32 %), sledijo pa mali butični hoteli in podobne nastanitve (21 %), kar 45 % vprašanih pa meni, da obrat z okoljskim znakom ponuja večjo varnost.

 TUJI TURISTI

Med tujimi turisti, ki so odgovorili na anketo je zaznati, da jih kar 82 % razmišlja o počitnicah v Sloveniji. V izbiro destinacije za dopustovanje so anketirane prepričale predvsem naravne lepote (53 %) in predhodno poznavanje destinacije (23 %). Na dopustovanje bodo vprašani najpogosteje odšli z avtomobilom (60 %), dobra petina pa se bo na potovanje odpravila z letalom. Anketirani v večji meri odgovarjajo, da se bo njihovo vedenje na potovanjih, zaradi krize, spremenilo (83 % – spremenilo ali delno spremenilo). To pa predvsem na način, da bodo bolj previdni, upoštevali ukrepe, uporabljali zaščitno opremo, se izogibali množic, obiskovali manj obljudene kraje ter obiskovali sosednje države. Najbolj varen tip nastanitve se vprašanim zdijo mali butični hoteli (28 %) in apartmaji (25 %), sledijo kampi (14 %), hkrati pa večina (62 %) vprašanih meni, da obrat z okoljskim znakom ponuja večjo varnost.

Preberi več

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.