Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Potovanja po koronavirusu

Ko je gibanje sveta vse bolj omejeno, si je težko predstavljati, kako bodo potovanja izgledala v bližnji prihodnosti. Svetovna pandemija novega koronavirusa ima velik vpliv na turistično dejavnost. Turizem je preživel že številne druge krize in strokovnjaki verjamejo, da bo tudi tokrat tako. Po oceni Svetovnega in potovalnega turističnega sveta (WTTC) je sicer pod vprašajem 75 milijonov delovnih mest, kar je okoli 23 odstotkov vseh delovnih mest v panogi. Turizmu grozi izpad BDP v višini 2100 milijard ameriških dolarjev, povzema Slovenska turistična organizacija (STO).

 Kako bo s potovanji?

Ljudje se niso spremenili in še vedno želijo potovati po svetu. Previdnost na potovanju seveda ne bo odveč. Spremembe lahko pričakujemo v smislu obnašanja turistov na eni strani in turističnih ponudnikov na drugi strani. Vsi z istim ciljem: narediti potovanja čimbolj varna.

Strokovnjaki po koncu pandemije napovedujejo znižanje cen potovanj in na ta način pri popotnikih ponovno spodbuditi željo po potovanjih. Ko bo turistična industrija uspela zagnati svoje motorje v smeri okrevanja, lahko pričakujemo sledeče:

Križarjenja bodo cenovno zelo dostopna

Potniki na križarjenju lahko pričakujejo nižje cene, saj bo storitev ponovnega zagona križarjenja morala biti konkurenčna. Največji izziv bo privabljanje novih strank, kar bo ključno za preživetje te panoge. Način za pridobitev novih strank, bi lahko bil rekonstrukcija nekaterih novih ladij katere so že v izgradnji za sprejem večjega števila potnikov, hkrati pa seveda tudi pocenitev kompletne ponudbe na potovanjih, ki bi vključevale praktično vse storitve.

V prvi vrsti čistoča

Vsi, ne glede na to, ali gre za križarke, zasebne nastanitve ali hotele, bodo morali higieni nameniti posebno pozornost.  Verjetno bodo novi sanitarni ukrepi uvedeni kot bodoči standard v turizmu.

 Cene hotelskih sob bodo cenovno ugodnejše

Turisti se v hotelih počutijo dosti bolj varne v primerjavi s turisti v zasebnih nastanitvah. Edini problem, vsaj do sedaj, je bila višja cena hotelskih sob. Cene bodo v prihodnosti cenovno ugodnejše, zato naj bi bili hoteli polni.

Povpraševanje po nižjih cenah letalskih kart in praznih letalih

Ljudje bodo lažje potovali z letali, če bodo letala manj polna. Najprej se bodo pričela poslovna potovanja, po katerih naj bi si opomogli tudi ostali. Poleg tega se od letalskih prevoznikov pričakuje, da bodo cene storitev znižali in bodo v prihodnosti bolj prilagodljivi glede vseh okoliščin, ki bi lahko zapletle izkušnje letenja in potovanja.

Trajnostni turizem

Prekomerni turizem, trajnostna potovanja in varstvo okolja so bile glavne teme med popotniki pred širjenjem koronavirusa. Takšen trend lahko pričakujemo tudi po končani pandemiji in s tem se moramo vsi strinjati. Zdrava in čista narava, zdravi in ​​čisti ljudje.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.