Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Poziv za hitro obnovo turizma

ETC in WTTC pozivata države Evropsko unijo, ki je največja turistična regija na svetu glede na mednarodne prejemke turizma, naj se zaveže k hitremu okrevanju turističnega sektorja.

Zaradi pandemije Covid-19 evropski sektor turizma prehaja v krizo brez primere. Zdaj je večja podpora vlad ključnega pomena in mora biti prednostna naloga, da se ohranijo delovna mesta, ki predstavljajo sredstvo za preživetje milijonov ljudi. Po ocenah je v Evropi ogroženih 13 milijonov delovnih mest v turizmu. Popolno in hitro okrevanje bo doseženo le s skupnimi napori in močnim javno-zasebnim sodelovanjem, zato institucije pozivajo k enotnemu in usklajenemu odzivu na krizo.

Evropska potovalna komisija (ETC) in Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC) državam članicam EU predlagata, da se zavežejo k štirim ključnim načelom za hitrejše okrevanje:

  1. Skupni odziv in dobro usklajen pristop po vsej EU– ponovno vzpostaviti učinkovite dejavnosti, odstraniti ovire na potovanjih, ponovno odpreti meje in vzpostaviti zaupanje v potovanja. Upoštevanje smernic EU in javno-zasebno sodelovanje bosta pri tem ključnega pomena.
  2. Načrt okrevanja– izboljšati izkušnjo potovanj, ki bo združevala najnovejšo tehnologijo in protokole za enakomerno povečanje zdravstvenih standardov v vseh državah članicah EU. »The new normal« – s komponentami zdravja, varnosti, higiene in trajnostji, z v potnika usmerjenim pristopom.
  3. Zbirka orodij za nadaljevanje potovanj po Evropi– sodelovanje z zasebnim sektorjem in zdravstvenimi strokovnjaki za določitev globalnih standardov za nova potovanja, podkrepljenih z znanostjo in razvitih skupaj z industrijo. Protokole je treba razviti tako, da jih lahko sprejmejo podjetja vseh velikosti v vseh turističnih panogah in jih je mogoče izvajati v Evropi in po vsem svetu.
  4. Podporni ukrepi– še naprej pomagati celotnemu sektorju v fazi okrevanja. Vlade ne bi smele varčevati s finančno podporo za delavce, podjetja in trženje ter promocijo, da bi dosegle čimprejšnje okrevanje.

Preberi več

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.