Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Predstavili skulpturo ob Škalskem jezeru in se vprašali ali je kultura ogledalo družbe

V torek je Festival mladih kultur Kunigunda predstavil skulpturo Mama narava, projekt lokalne umetnice Alje Krofl, ki je nastajal s sodelujočimi umetniki v zadnjem mesecu. Obiskovalci so s svojim cvetjem pripomogli k dopolnitvi končnega dela projekta. Zdaj brežine Škalskega jezera krasi skulptura, ki opominja ne samo na lepoto narave, ki nas obdaja, temveč tudi na to da jo moramo spoštovati, saj je vir življenja.

Po ogledu skulpture so se obiskovalci festivala lahko kar sprehodili do Letnega kina, kjer so poslušali o seznanjenosti ljudi s kulturo, visoki meri zanemarjenosti z ekonomskega vidika, svobodnega izražanja in enakopravnosti. Debato je vodila Tina Felicijan iz Besedilnega ateljeja, odgovarjali pa so Tatjana VidmarTadej Meserko in Maruša Skornišek.


Foto: Staš Gregorič

Tatjana Vidmar, ki že več kot dve desetletji podrobno spremlja lokalno kulturno sceno, je strokovna sodelavka velenjske območne izpostave JSKD in tajnica Zveze kulturnih društev šaleške doline, članica ožjega odbora za pripravo novega lokalnega programa kulture v Mestni občini Velenje.

Tadej Meserko je strokovni vodja društva Asociacija, ki se kulturni politiki posveča poklicno, v preteklosti pa je tematiko obravnaval tudi skozi radijsko in esejistično formo. Asociacija poskuša zagotavljati trajnostne pogoje za profesionalno delovanje nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev, dejavnih v umetnosti in kulturi, ter si prizadeva za izboljšanje njihovega sistemskega položaja.

Maruša Skornišek pa je lokalna mladinska kulturna delavka, vodja Festivala mladih kultur Kunigunda in sodelavka nacionalne platforme za razvoj intermedijskih umetnosti Kons.

V izčrpnem pogovoru so poskušali najti odgovore na najbolj kritična kulturno-družbena vprašanja in nastaviti ogledala vsem tistim, ki na kulturo ne gledajo kot na nujno potrebnega, pozitivnega akterja v različnih oblikah skupnosti.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.