Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Predstavitev Šaleške doline na sejmu “Tempo libero – freizeit” Bolzano

Štiridnevni sejem se je odvijal v Bolzanu od petka, 28. aprila  do ponedeljka, 1. maja.

Sejem Tempo Libero – Freizeit je pomemben tradicionalni sejemski dogodek v nemško govoreči regiji Trentino Alto Adige.

Je eden izmed najbolj priljubljenih italijanskih turističnih sejmov, ki ga obiskujejo družine z otroci (zanje je res dobro poskrbljeno – z veliko njim namenjenega programa), pari in upokojenci.

Na sejmu je 80 turistični ponudnikov iz Italije, Avstije, Nemčije, Hrvaške in Slovenije predstavljajo poletno ponudbo. Ob tem sejem ponuja tudi bogat program dogodkov, ki se osredotočajo na šport, hrano in aktivnosti za otroke.

Sejem je bil letos odlično obiskan – kar je pravilo večine letošnjih turističnih sejemskih dogodkov v Italiji. Prvi dan je bil vstop brezplačen, kar je privabilo še nekaj dodatnih obiskovalcev. V naslednjih treh dneh, ko je bil vstop plačljiv, pa so prihajali res motivirani gostje.

Čutiti je bilo, da prebivalci Bolzana in Trentina dobro poznajo Slovenijo. Veliko med njimi je res prehodnik gostov, ki se preko Slovenije vozijo na hrvaško obalo, drugi del pa jih prihaja namensko v Slovenijo. Največ povprašujejo po obali, termah, zanima pa jih tudi kulturni turizem in radi obiskujejo naša mesta. Med mlajšimi je bilo veliko povpraševanja po aktivnostih v naravi. Zanimala jih je tudi kombinacija aktivnosti v naravi z gastronomijo in bolj klasičnim kulturnim turizmom.

Rečemo lahko, da se klasični turist tudi v tej regiji preobraža v bistveno bolj radovednega, ki bi si želel destinacijo spoznati z različnih vidikov. Veliko stalnih obiskovalcev Slovenije je spraševalo po novostih in aktivnostih, ki jih še niso doživeli.

V primerjavi z ostalimi sejmi v Italiji, je bilo med obiskovalci nadpovprečno veliko ribičev.

Obiskovalci so zelo dobro poznali določene slovenske specifičnosti – predvsem našo glasbo (Avsenike).

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska