Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Prijateljska in partnerska mesta tudi letos praznujejo z nami

Ob občinskem prazniku smo tudi letos na obisk povabili prijateljska in partnerska mesta. Veseli smo, da skupaj z nami praznuje 8 mest s svojimi predstavniki. Včeraj so se udeležili osrednje občinske slovesnosti, danes pa sodelujejo na mednarodni razvojni konferenci Pozdravljena, prihodnost, v sklopu katere odkrivamo različne vidike prestrukturiranja in razvoja premogovnih regij v Evropi.
V sredo, 20. septembra je Mestna občina Velenje v Vili Bianca in na Visti – parku z razgledom sprejela delegacije iz tujih držav. V našem mestu gostimo več kot 30 oseb, ki prihajajo iz mest Kikinda, Lukavac, Novi Travnik, Pljevlja, Prijedor, Valjevo, Vranje in Vrnjačka Banja.

Gosti so navdušeni nad projekti, ki jih izvajamo, načrtovanimi investicijami, urejenim mestom in Velenjsko plažo. Primere dobrih praks, s katerimi so se seznanili, želijo vključiti v svoje lokalno okolje in nadgraditi naše sodelovanje.

Gosti si bodo danes ogledali še Muzej premogovništva Slovenije, včeraj pa smo jim predstavili Visto in Velenjsko plažo, ki je bila lani že petič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče, je najbolj obiskana turistična točka v občini in predstavlja enega največkrat omenjenih razvojnih potencialov premogovne regije v prehodu.

Zavod za turizem Šaleške doline je v sodelovanju z Restavracijo Lesnika na pomolu Viste – parka z razgledom pripravil kulinarično pogostitev. Gostje so se lahko udeležili tudi vožnje z ladjico, kjer so doživeli VR potop in raziskovali skrivnosti potopljenih vasi.
Danes se bodo odpravili še na drugo 5* doživetje 160 m pod zemljo – Velenje Underground.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska