Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Prireditveni prostor z odrom dobil ime

Na dopoldanski novinarski konferenci smo z videom, v katerem nastopa velenjski komik Uroš Kuzman, premierno predstavili ime in podobo prireditvenega prostora. Nova pridobitev ob jezeru je Vista – park z razgledom.

VIDEO

Vista, ki pomeni razgled, je vznemirljiva, sveža in raznolika; v koraku s časom, a z močnimi koreninami in temelji; je aktivna in razgledana; pozna zgodovino, a gleda naprej; ljubi kulturo, naravo in šport ter spoštuje drugačnost. Park z razgledom Vista je atraktivno območje, ki bo omogočalo kakovostno preživljanje prostega časa (rolanje, kolesarjenje, druženje na zelenicah ipd.), organizacijo različnih prireditev, družabnih dogodkov, sejmov, izobraževanj, kulturnih in festivalskih srečanj.

Logotip je sestavljen iz črke V (ki označuje ime mesta Velenje in je s tem neposredno povezan s krovno destinacijsko znamko), izpisa imena Vista ter slogana “park z razgledom”. Spodnji del znaka simbolizira odsev črke v Velenjskem jezeru in obenem asociira na “mesto pod površjem” – območje delovanja Premogovnika Velenje.

Predstavili smo tudi film o poteku gradnje, ki je na voljo na povezavi: https://youtu.be/Apw1uBY9KS0.

Na novinarski konferenci so sodelovali župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, vodja projekta Drago Martinšek, direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline Alenka Kikec, projektant Rok Poles in kreativni direktor Jure Tovrljan.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.