Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Prispevek v oddaji NA LEPŠE na RTV Slo

V četrtek, 25. 11. 2021 smo v Šaleški dolini gostili ekipo iz oddaje NA LEPŠE iz RTV Slo. Posneli smo prispevek na temo novega 5* produkta SKRIVNOSTI POTOPLJENIH VASI – Odplujte po dragoceni košček preteklosti. Ponosni smo, da je RTV Slo produkt prepoznal kot element edinstvenosti in priložnosti za obiskovalce ter ga želi približati tudi svojim gledalcem. 

Doživetje temelji na lokalni identiteti, je zvesto naravi, kulturi in ljudem območja ter skozi zgodbo podpira znamko in identiteto destinacije. Nudi pristno, originalno izkušnjo ter ne kopira in prevzema doživetij od drugod.

  

S spoštovanjem do preteklosti in v sodelovanju z Muzejem premogovništva Slovenije je nastal turistični produkt Skrivnosti potopljenih vasi, ki pomaga razkriti povezanost domačinov z velenjskim lignitom. Zgodbo o potopljenih vaseh obiskovalcem na svojevrsten in izjemno zanimiv način razkrivajo pripovedovalci globoko pod zemeljskim površjem Muzeja premogovništva Slovenije. Nič manj edinstvena pripoved pa se nadaljuje v zunanjem delu Muzeja ter na jezeru, ki je nastalo ravno zaradi premogovništva in kjer udeležence čaka virtualen potop.

Muzej premogovništva Slovenije, ki je bil pred 22 leti ustanovljen z namenom ohranjanja premogovniške dediščine, je pomemben del projekta Skrivnosti potopljenih vasi. Projekt je nastal z namenom, da obiskovalcem na edinstven način prikaže delo rudarjev in življenje njihovih družin v preteklosti ter razloge, zakaj so si s kopanjem premoga spodkopali lastne domove. S pomočjo pripovedovanja se lahko udeleženci poistovetijo z življenjem premogovniških družin nekoč, s pomočjo virtualnega potopa pa na dnu jezera opazujejo ostanke potopljenih vasi. Produkt tako razkriva mističnost premogovnika, starost Starega jaška, čudovito zeleno naravo Škalskega jezera in bolj urbaniziranega Velenjskega jezera.

  

V prihodnjem letu bomo produkt Skrivnosti potopljenih vasi prijavili za pridobitev znaka Slovenia Unique Experiences, saj izpolnjuje vse kriterije za 5-zvezdična doživetja, kot jih opredeljujejo pogoji.

Več o samem doživetju spoznajte na naslednji povezavi: https://www.visitsaleska.si/sl/products/skrivnosti-potopljenih-vasi/

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.