Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Projekt ČISTO MOJE VELENJE nagovarja predvsem mlade

Mestna občina Velenje je tudi letos pripravila akcijo za dijake, ki želijo živeti v čistem in prijaznem okolju, pod naslovom “Čisto moje Velenje”. Projekt bo potekal med 28. junijem in 28. avgustom, v ta namen je občina namenila sredstva v višini 64.000 evrov – se pravi 7.000 evrov več kot lani. Približno 180 dijakov bo lahko sodelovalo v omenjenem projektu, ki praznuje letos že devetnajst let.

Mladi urejajo okolice krajevnih skupnostih, šol in javnih zavodov, pomagali varovancem Doma za varstvo odraslih Velenje. Prav tako pomagajo pri izvedbi tradicionalnih taborjenj in pri izvedbi delavnic Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje v Sončnem parku, sodelujejo pri varovanju mestnega otroškega igrišča, pomagajo gasilcem, v TIC-u in Mladinskem hotelu Velenje.

Temeljni cilji projekta Čisto moje Velenje so skrb za urejeno in čisto okolje, spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja, sklepanje novih prijateljskih vezi, finančna pomoč mladim oz. njihovim družinam, krepitev zavesti o pomenu zdravega in čistega bivalnega okolja ter pozitiven odnos do urbane opreme.

Star pregovor pravi, da na mladih svet stoji. Na Zavodu za turizem Šaleške doline nam dijaki pomagajo pri urejanju okolice čudovite Vile Bianca, Velenjske plaže in parka Vista vsak. Dijaki so marljivi, delavni in energični. V veselje nam je, da lahko sodelujemo z njimi, saj je tako naša okolica še bolj urejena kot sicer. Njihovo delo tudi zelo cenimo.

Na fotografiji Aljaž P. Kunej in Tjaž Medved.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.