Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Projekt »Vrbano«, aprilski muzejski odmevi in Klepet pod arkadami

V torek, 12. aprila, bodo v rondeli Velenjskega gradu pričeli s projektom »Vrbano«. V ponedeljek, 18. aprila, bo Muzej Velenje objavil aprilski podkast, v torek, 19. aprila, pa povabil na Klepet pod arkadami z gostom Danilom Pocajtom. Na velikonočno nedeljo, 17. aprila, bodo vse enote Muzeja Velenje zaprte za obiskovalce.

Jutri, 12. aprila, bodo v rondeli Velenjskega gradu začeli s projektom odprtega ateljeja umetnice Alje Krofl »Vrbano«. Gre za projekt zelenih skulptur, ki jih umetnica iz naravnih materialov oblikuje v različnih prostorih, tokrat v urbanem prostoru. Atelje, ki na umetniško druženje vabi tudi ostale umetnike in druge zainteresirane, bo odprt ob določenih urah. Udeleženci bodo lahko pletli iz vrbja, slikali, muzicirali, peli in plesali. Vsi zainteresirani so vabljeni, da se umetniškemu druženju pridružijo 12., 13., 19. in 20. aprila med 10. in 13. uro, 14. in 21. aprila med 10. in 12. uro ter 15. in 16. aprila med 12. in 16. uro. Projekt bodo zaključili s performansom in odprtjem razstave v petek, 22. aprila, ob 17. uri.

V ponedeljek, 18. aprila, bo Muzej Velenje ob 10. uri objavil aprilski podkast z naslovom »Tu se je smrt utrudila do smrti …«: slovenske žrtve Auschwitza. Gost aprilskih muzejskih odmevov bo direktor Sinagoge Maribor, Boris Hajdinjak, avtor gostujoče dokumentarne razstave »Tu se je smrt utrudila do smrti: slovenske žrtve Auschwitza«, ki je na Velenjskem gradu na ogled do konca maja. Tokratni podkast je drugi del intervjuja, ki je bil objavljen v mesecu marcu.

V torek, 19. aprila, velenjski muzealci ob 18. uri vabijo na Velenjski grad na Klepet pod arkadami. Gost aprilskega pogovornega večera bo Danilo Pocajt. Znan velenjski obrtnik in podjetnik že desetletja živi pod Velenjskim gradom, pozna pa tudi marsikatero zgodbo s konca 2. svetovne vojne in iz časa izgradnje novega Velenja. Pogovorni večer bo vodil kustos Muzeja Velenje Damijan Kljajič.

Iz Muzeja Velenje še sporočajo, da bodo 17. aprila, na velikonočno nedeljo, vse enote muzeja zaprte za obiskovalce.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska