Rezervacija

Rezerviraj počitnice

PROMENADA OKUSOV – Butična. Pisana. Zelena.

Uspešno kulinarično razvajanje v Velenju

V petek, 12. junija 2020, je na Velenjski promenadi potekala 10. Promenada okusov, ki je zelo dobro uspela. Velenjska promenada je ponovno zaživela ob omamnih vonjavah kulinaričnih kreacij, predvsem pa ob sproščenem druženju obiskovalcev.

Gostinci so kulinarično tržnico obogatili z novimi okusi tradicionalne in sodobne multikulturne kuhinje ter tako predstavili kulinarično ponudbo naše doline, regije in države. Slovenija bo naslednje leto prejela laskavi naziv Evropska gastronomska regija in prav raznolika gastronomija bogati kulturo, ki je v Šaleški dolini še posebej PISANA.

Kuharski mojstri so na BUTIČNEM dogodku pripravili jedi vezane na bogato zakladnico slovenske kulinarike ter kulinarike bližnjih in daljnih dežel. Na Promenadi okusov so se predstavili OPA Resort, Turistična kmetija Karničnik, Boš? Bom! Streetfood, Falafel Okusi Orienta, Restavracija Haler, Restavracija Jezero, Sam Churros, Hiša turške kulinarike Yildiz Han, Gostilna pri Kozolcu, Gostilna Verdelj, Koča pri Žlajferju, Gostišče Volk, Say Cheeese in Kavarnica Namanova & Safari park. Sladke vaflje so ponudili Waffle to go in Vafl. Za ponudbo kraft piv so poskrbeli pivovarji Šaleške pivovarne in Pivorane Haler. Vinska klet Brda je ponujala širok izbor vrhunskih vin, Barei je s svojo ponudbo zadovoljil navdušence koktajlov.

Promenada okusov je bila tudi ZELENA. Kuharski mojstri so posegali po lokalno pridelanih sestavinah, biorazgradljivi ali povratni embalaži. Ponudnike in obiskovalce smo vabili ločevanje odpadkov.

Tisti, ki ste zamudili kulinarični povratek v mestu, ne skrbite. Že to soboto, 20. junija med 11. in 21. uro bo ponovno dišalo na Velenjski plaži, ko bo potekal Beach food festival. Tržnica svežih poletnih kulinaričnih dobrot bo razveselila ljubitelje bogatih okusov sodobne kuhinje. Velenjska plaža bo zadišala po raznolikih jedeh z vseh koncev Slovenije. Ljubitelje piv bo navdušila ponudba kraft piv, na svoj račun pa bodo prišli tudi navdušenci vrhunskih vin in ostalih osvežilnih pijač.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.