Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Promenada okusov in Gin festival

CANKARJEVA ULICA, PETEK, 2. 9. 2022 MED 10. IN 23. URO

Dobre hrane in pijače ni nikoli preveč. Po pestrem poletnem dogajanju se bomo ponovno družili na septembrski Promenadi okusov. Prvič pa se ji bo pridružil Gin festival. Kulinarično prireditev bomo pripravili v petek, 2. septembra, med 10. in 23. uro na Cankarjevi ulici. Še preden se začne jesen in nas presenetijo hladni dnevi, vas bodo razvajali kuharski mojstri in izdelovalci džina od blizu in daleč. Prihranite si prostor tudi za sladice.

Na Promenadi okusov bo zadišalo po raznoliki hrani. Kulinarične krožnike, sodobne jedi, street food klasike si lahko privoščite med 10. in 19. uro. Vabljeni na pravo doživetje okusov, s katerimi lahko potujemo po različnih slovenskih regijah in kuhinjah različnih držav.

Z nami bodo: Mangoop Burgers, Mango tree, Punkt, bistro in kavarna, Bistro Bianca, brezglutenske pice LaZania, Opa Resort, Masterchef ekipa 2022, Gostilna Pr’Koren, Soulate ter Fast Turk. S svojimi sladicami vas bodo razvajali Bubble waflji, Waffle to go, Vafl. in naravni sladoledi. Da ne boste žejni, bodo za vas točili pijače Šaleška pivovarna Skubeer Brewing, Pivovarna Haler in Klet Brda. Pestra ponudba bo postregla tudi z brezmesnimi jedmi in jedmi brez glutena.

Oglejte si jedilnike.

Gin festival bo potekal vzporedno s Promenado okusov. Gre za festival džina v pravem pomenu besede. S svojimi tekočimi produkti se bodo predstavili številni slovenski izdelovalci džina in mogoče še kakšen iz tujine. Glavni namen festivala je predstaviti ljudem postopke in načine pridelave tega popularnega žganja. Mešana žirija bo izbrala tudi najboljši koktajl iz džina in tonika. Džine bomo okušali med 12. in 23. uro.

Obljubljamo razgiban izbor ponudnikov, sproščeno vzdušje in prijetno mestno kuliso. Pridite mimo, spoznajte novince, pozdravite povratnike in preživite z nami čudovit kulinarični dan.

Tokratno Promenado okusov bomo v sodelovanju z Ekologi brez meja organizirali po sistemu Zero Waste – prireditev z manj odpadki.

Zero Waste ne pomeni prireditve z nič odpadki, ampak prireditev z manj odpadki, ki se zavzema za učinkovito ločeno zbiranje odpadkov ter preprečevanje njihovega nastajanja. Zero Waste si kot cilj zastavlja opuščanje odpadkov, zato ne gre zgolj za ločeno zbiranje in recikliranje, pač pa za nenehno iskanje načinov učinkovite rabe virov. Bistveni so ukrepi preprečevanja, ki znižujejo tako količine kot vsebnost nevarnih snovi v odpadkih. Sledi iskanje možnosti ponovne uporabe, šele nato ločeno zbiranje, recikliranje in kompostiranje. Prizadevamo si za čim manj ogljičnega odtisa. Dogodek bo organiziran s spoštovanjem do okolja, zastavljen trajnostno, brez plastike, z minimalno količino odpadkov in klimatskim spremembam prijaznim jedilnikom. Gostinci bodo hrano in pijačo ponujali v okolju prijazni ali povratni embalaži. Obiskovalce  vabimo, da dogodek osvojijo peš, se pripeljejo s kolesom ali uporabijo brezplačni mestni prevoz. Hrana bo domača, sezonska in manj predelana. Pripravljamo jo za določeno število oseb in si prizadevamo, da ne pristane med odpadki.

Obiskovalce pozivamo, da s seboj prinesejo svoje bidone in si na najbližjem pitniku nalijejo vodo Šaleški biser. Kot novost, bo na Promenadi okusov delovala tudi zelena straža, ki bo obiskovalcem pomagala pravilno ločiti odpadke. Sledimo zavezi Manj plastike več trajnosti, ki smo jo podpisali v začetku leta.

Obiskovalcem dogodka se že vnaprej zahvaljujemo za podporo trajnostnim prizadevanjem in jih naprošamo, da tudi sicer ravnajo čim bolj prijazno okolju.

Ostanite na tekočem, spremljajte našo spletno stran www.visitsaleska.si, prijavite se na naše e-novičke ali nam sledite na Facebooku in Instagramu.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska