Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Promenada okusov – po kulinarične dobrote v mestno jedro

V petek, 8. septembra bo med 10. in 19. uro na Cankarjevi ulici zadišalo po okusnih gastronomskih presežkih, ki jih bodo v kuhinji na prostem pripravljali kuharski mojstri od blizu in daleč. Na kulinarični tržnici se bo predstavilo preko 25 ponudnikov kulinarike in pijače, ki bodo ponujali kulinarične krožnike, sodobne jedi, street food klasike, domače dobrote in osvežilne pijače. Obljubljamo razgiban izbor ponudnikov, sproščeno vzdušje in prijetno mestno kuliso. Pridite mimo, spoznajte novince, pozdravite povratnike in preživite z nami čudovit kulinarični dan.

Z nami bodo: Mangoop Burgers, Mango tree, Bistro Bianca, brezglutenske pice LaZania, Masterchef ekipa 2023, Falafel Okusi Orienta, Gostilna Pr’Koren, Turistična kmetija Karničnik, Langoš Vinarium, Steak & Burger Dobrna, Love2Bake, Pa to je NUORO, Punkt in Pišek bar.

S svojimi sladicami vas bodo razvajali Gabrielo waffles and panckakes, Love2Bake, Bubble waflji in Waffle to go. Da ne boste žejni, bodo za vas točili pijače Šaleška pivovarna Skubeer Brewing, Pivovarna Haler, Vina Magdič, Hotel Razgoršek, Klet Brda, Barei – potovanje okusov in Gostilna Lesnika.

Tudi tokratno Promenado okusov  v sodelovanju z Ekologi brez meja in Mestno občino Velenje organiziramo po sistemu Zero Waste – prireditev z manj odpadki. Zero Waste ne pomeni prireditve z nič odpadki, ampak prireditev z manj odpadki, ki se zavzema za učinkovito ločeno zbiranje odpadkov ter preprečevanje njihovega nastajanja. Zero Waste si kot cilj zastavlja opuščanje odpadkov, zato ne gre zgolj za ločeno zbiranje in recikliranje, pač pa za nenehno iskanje načinov učinkovite rabe virov. Bistveni so ukrepi preprečevanja, ki znižujejo tako količine kot vsebnost nevarnih snovi v odpadkih. Sledi iskanje možnosti ponovne uporabe, šele nato ločeno zbiranje, recikliranje in kompostiranje. Prizadevamo si za čim manj ogljičnega odtisa. Dogodek bo organiziran s spoštovanjem do okolja, zastavljen trajnostno, brez plastike, z minimalno količino odpadkov in klimatskim spremembam prijaznim jedilnikom. Gostinci bodo hrano in pijačo ponujali v okolju prijazni ali povratni embalaži. Obiskovalce  vabimo, da dogodek osvojijo peš, se pripeljejo s kolesom ali uporabijo brezplačni mestni prevoz. Hrana bo domača, sezonska in manj predelana. Pripravljamo jo za določeno število oseb in si prizadevamo, da ne pristane med odpadki.

Obiskovalce pozivamo, da s seboj prinesejo svoje bidone in si na najbližjem pitniku nalijejo vodo Šaleški biser. Na Promenadi okusov bodo delovali tudi zeleni informatorji, ki bodo obiskovalcem pomagali pravilno ločiti odpadke. Sledimo zavezi Manj plastike in več trajnosti.

Obiskovalcem dogodka se že vnaprej zahvaljujemo za podporo trajnostnim prizadevanjem in jih naprošamo, da tudi sicer ravnajo čim bolj prijazno okolju.

Ostanite na tekočem, spremljajte našo spletno stran www.visitsaleska.si, prijavite se na naše e-novičke ali nam sledite na Facebooku in Instagramu @VisitSaleska.

Jedilnik Promenade okusov: Promenada okusov | VisitSaleska.

Vabljeni na pravo doživetje okusov, s katerimi lahko potujemo po različnih slovenskih regijah in kuhinjah različnih držav.

 

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska