Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Promenada okusov – že deseto kulinarično razvajanje v Velenju

V petek, 12. junija 2020, bo na Velenjski promenadi potekala 10. Promenada okusov, ki jo pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Mestno občino Velenje.

Gostinci bodo kulinarično tržnico obogatili z novimi okusi tradicionalne in sodobne multikulturne kuhinje ter tako predstavili kulinarično ponudbo naše doline, regije in države. Slovenija bo naslednje leto prejela laskavi naziv Evropska gastronomska regija in prav raznolika gastronomija bogati kulturo, ki je v Šaleški dolini še posebej PISANA.

Kuharski mojstri bodo na BUTIČNEM dogodku pripravili jedi vezane na bogato zakladnico slovenske kulinarike ter kulinarike bližnjih in daljnih dežel. Na Promenadi okusov se bodo predstavili OPA Resort, Turistična kmetija Karničnik, Boš? Bom! Streetfood, Falafel Okusi Orienta, Restavracija Haler, Restavracija Jezero, Sam Churros, Hiša turške kulinarike Yildiz Han, Gostilna pri Kozolcu, Gostilna Verdelj, Koča pri Žlajferju, Gostišče Volk, Say Cheeese in Kavarnica Namanova & Safari park. Sladke pregrehe in sladoledne užitke bodo ponudili Waffle to go, Vafl, Roller Coaster in Locoroll. Za ponudbo kraft piv bodo poskrbeli pivovarji pivovarn Skubeer brewing in Pivorana Haler. Vinska klet Brda bo ponujala širok izbor vrhunskih vin, Barei bo s svojo ponudbo zadovoljil navdušence koktajlov.

Promenada okusov je tudi ZELENA. Spodbujamo uporabo lokalno pridelanih sestavin, biorazgradljive ali povratne embalaže. Ponudnike in obiskovalce opozarjamo na ločevanje odpadkov. Obiskovalkam in obiskovalcem priporočamo, da se na dogodek odpravijo peš, s kolesom ali uporabijo brezplačni mestni avtobus Lokalc.

Letošnja pokorona-Promenada okusov prinaša nekaj sprememb. Vse gostince in obiskovalce naprošamo, da upoštevajo vsa navodila in priporočila povezana s covid-19 situacijo, saj je vaša varnost in dobro počutje na prvem mestu Več prostora bo med stojnicami in mizami, katere bomo redno dezinficirali, vsak ponudnik pa bo poskrbel tudi za razkužila na svoji stojnici. Mize in stojnice bodo redno dezinficirane, vsak ponudnik pa bo poskrbel za razkužila na svoji stojnici. Pričakujemo, da se bo število obiskovalcev porazdelilo na dopoldan in popoldan. Verjamemo, da bomo vsi odgovorno skrbeli za ustrezno razdaljo in higieno rok. Ker se Promenada okusov odvija na prostem, uporaba mask ni obvezna, enako kot na gostinskih terasah. Če bi se zgodilo, da ne bi mogli ohranjati ustrezne varnostne razdalje, priporočamo uporabo maske. Vsi ponudniki so zavezani sledenju navodilom in priporočilom, ki jih za gostinstvo izdajajo NIJZ in druge pristojne institucije, seveda pa se držijo tudi sicer veljavnih in zelo strogih HACCP standardov.

V okviru Promenade okusov bo Zavod Varna pot med 15. in 19. uro organiziral akcijo Čista nula, čista vest. Cilj projekta je doseči čim več dni brez prometnih nesreč in zmanjšati število pretežno mladih voznikov, ki sedejo za volan pod vplivom alkohola. Zainteresirani se bodo lahko na prireditvi prepričali, če lahko varno odpeljejo domov. 0,0 vozniki bodo prejeli tudi simbolično nagrado.

Vse dodatne informacije lahko pridobite na Zavodu za turizem Šaleške doline preko e-naslova turizem@velenje.si,  telefona 03/ 896 17 15, spletne strani visitsaleska.si in preko FB in IF strani @VisitSaleska.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.