Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Prvi VELEYE E-BIKE uspešno zaključen

Vsi udeleženci so bili enotni: prihodnjič ponovimo!

21. maja 2023 si bo več kot dva ducata voznikov električnih koles zapolnilo po 75-kilometrov in 8 uri dolgi poti po okoliških poteh občin Velenje, Šoštanj in Mozirje.

Prvi VELEYE EBIKE TOUR v organiziciji ekipe Xsports je poskrbel tako za varnost, zdravje, okrepčitev, kot za veliko dobre volje med udeleženci. Slednji so se zbrali na Velenjskem jezeru in pot nadaljevali proti Graški gori, Slemenu, preko Smrekovca, Golt in prišli na Mozirsko kočo ter sklenili v Velenju.

S kombinacijo čudovitih naravnih poti, navdušujočih razgledov in električne podpore je dogodek omogočil udeležencem, da so se popolnoma potopili v čarobnost kolesarjenja brez napora.

Pobudnik in glavni organizator dogodka Rok Plankelj je ob zaključku dogodka povedal: »S tovrstnimi dogodki si želimo spodbujati trajnostni način prevoza in ozaveščanje o prednostih električnih koles. Električna kolesa nam omogočajo, da se z manjšim vplivom na okolje podamo na avanturo in odkrivamo nove, marsikomu nedosegljive destinacije. Tour je priložnost za vse, da izkusijo prednosti električnih koles in se povežejo z naravo na nov/edinstven način.«

Med udeleženci dogodka je bil tudi župan MOV g. Peter Dermol, ki je povedal: »Veleye eBike Tour je bil nepozabna izkušnja, ki mi je omogočila, da sem videl našo in sosednje občine iz popolnoma nove perspektive. Veleye eBike Tour je tudi odličen primer trajnostne mobilnosti in promocije aktivnega življenjskega sloga. Električna kolesa predstavljajo prihodnost prevoza, saj združujejo okolju prijaznost, zdravje in zabavo. Ta dogodek je bil odličen način, da se udeleženci seznanejo z električnimi kolesi in spoznajo prednosti, ki jih prinašajo. Naša občina si prizadeva za ustvarjanje okolja, kjer se lahko prebivalci in obiskovalci gibajo na okolju prijazen način. Izjemno sem ponosen, da smo lahko gostili tako inovativno prireditev in da smo sodelovali pri spodbujanju trajnostnih pobud.«

Organizatorji so zagotovili, da so že pričeli z dogovori za prihodnji dogodek, ki se ga načrtuje že to jesen.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska