Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Prvo spletno srečanje Turizem med in po COVID-19, Izzivi & rešitve

Danes se je odvilo prvo od petih spletnih srečanj »SLOVENSKI TURIZEM MED IN PO COVID-19« ,ki jih pripravlja Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s partnerji slovenskega turizma.

Spregovorili smo o blaženju posledic pandemije, prilagajanju poslovanja in novih izzivih v turizmu:

Kakšna bo pot do nove realnosti v turizmu? Katere so ključne vloge deležnikov pri ponovnem zagonu turizma? Kako bodo turistična podjetja prepričala turiste za obisk? Kako se bo spremenilo vedenje turistov? Kako bomo iz krize prišli še močnejši in bolj trajnostni?

Na zgornja vprašanja so odgovarjali Simon Zajc, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, dr. Eduardo Santander, direktor Evropske potovalne komisije (ETC), mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, Fedja Pobegajlo, direktor Turistično gostinske zbornice Slovenije in Zenel Batagelj, partner podjetja Valicon. Srečanje je moderirala red. prof. dr. Ljubica Knežević Cvelbar z Ekonomske fakultete.

Turizem se zaradi pandemije COVID-19 sooča z velikimi spremembami in izzivi. Nahaja se v tranziciji na poti do nove realnosti in novih priložnosti. Potreben je nov pogled na spremembe, potrebni so novi modeli poslovanja in novi kazalniki uspešnosti turizma.

Več informacij o seriji spletnih srečanj najdete tukaj .

Kako se srečanja udeležim? 

Za vsako posamezno srečanje bomo vsak teden v maju objavili povezavo za udeležbo, ki je brezplačna. Povezavo bomo delili tudi na naših družbenih omrežjih.

Kako lahko sodelujem?

Vabljeni, da sooblikujete vsebine srečanj in z nami vnaprej delite vaša vprašanja ali pobude glede aktualnih tematik. Vprašanja naslovite na e-naslov akademija@slovenia.info.

Kdaj bodo naslednja spletna srečanja?

Torek, 19. 5. 2020: Nova realnost – novi standardi
Četrtek, 21. 5. 2020: Gastronomija – od trnja do zvezd
Sreda, 27. 5. 2020: Destinacije in doživetja prihodnosti
Petek, 29. 5. 2020: Odnos do turizma – personaliziran & digitalen

Vabljeni vsi, ki soustvarjate slovenski turizem. Več informacij in prijave na tej povezavi.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.