Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Pust Šoštanjski v četrtek prevzame oblast in blagajno

V Šoštanju je vse pripravljeno na sobotni (22. februarja) 67. karneval Pust Šoštanjski. Začel se bo ob 15. uri. Pustna povorka bo zaradi prenove Trga bratov Mravljakov pot začela pri Gorenju IPC in krenila po Primorski ter Levstikovi cesti do bencinskega servisa. Osrednja tribuna bo pri pošti.

Pust Šoštanjski je nekaj pustnih dolžnosti pred tem že opravil. V soboto (15. februarja) je sodeloval je na otvoritveni povorki na Ptuju, uradni evropski karnevalski prestolnici, ki bo maja bo gostila tudi 40. kongres Federacije evropskih karnevalskih mest. Na otvoritveni povorki so se predstavili etnografski pustni liki in maske iz Dravskega in Ptujskega polja, iz drugih slovenskih krajev s karnevalsko tradicijo in iz tujine. Pust Šoštanjski je sodeloval s Tresimirji in Koši šoštanjskimi ter pusti iz Lajš in Šentvida.

Na debeli četrtek (20. februarja) bo zadnje zborovanje Pusta Šoštanjskega pred karnevalom. Obiskal bo Vrtec Šoštanj in podjetja s sedežem v občini, se nasmihal sponzorjem in prevzel občinsko oblast in občinsko blagajno.

 

Vir: Naš Čas

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.