Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Razvoj 5-zvezdičnih turističnih doživetij v zaključni fazi

Zavod za turizem Šaleške doline zaključuje razvoj 5-zvezdičnih unikatnih turističnih doživetij v okviru operacije Šaleška dolina 4.0. Gre za butične turistične produkte, ki temeljijo na treh avtentičnih zgodbah Šaleške doline in predstavljajo identiteto destinacije (premogovništvo, polpretekla zgodovina, usnjarstvo). Nastali so na podlagi digitalnega inoviranja treh enot kulturne dediščine (Stari rudniški jašek, Titov spomenik in Woschnaggova tovarna), nameravamo pa jih tudi prijaviti na Slovensko turistično organizacijo za pridobitev znaka Slovenia Unique Experience.

V teh dneh smo pričeli s finalizacijo, pilotnimi izvedbami in pripravo foto in video vsebin za promocijo in trženje produktov: Tito gleda vas. Vi gledate moderno. Arhitekturno – gastronomska turo po mestu nove dobe in Usnjarna Evrope. Gosposko po Šoštanju, v teku pa je snemanje za produkt Skrivnosti potopljenih vasi. Odplujmo po dragoceni košček v preteklost.

 

Vodilna destinacija Šaleška dolina uspešno sledi viziji Slovenije kot zelene butične globalne destinacije za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, notranji mir in osebne koristi. Edinstvena doživetja Slovenije sledijo opredeljenemu konceptu, izpolnjujejo 10 sklopov kriterijev 5-zvezdičnosti in z vključitvijo v izbrano zbirko, ki se trži pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences (SUE) podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije in znamke I feel Slovenia. V luči večje osredotočenosti na okrevanje in ponovno rast slovenskega turizma bodo kakovostni turistični produkti, ki temeljijo na identiteti Šaleške doline, s podporo STO in močnim komunikacijskim načrtom, privabili zahtevne goste z višjo kupno močjo, ki bodo pri nas doživeli ekskluzivno in edinstveno izkušnjo.  Zavod za turizem Šaleške doline eden redkih v Sloveniji, ki je v preteklosti že uspešno razvil tovrstni 5-zvezdični produkt Velenje Underground, ki ponosno nosi znak Slovenia Unique Experience.

V okviru operacije se sicer izvaja več aktivnosti na področju razvoja turističnih produktov in unikatnih turističnih doživetij, digitalnega inoviranja lokalne nepremičnine kulturne dediščine in izboljšanja znanj, veščin in kompetenc zaposlenih ter ostalih deležnikov na področju turizma, gastronomije in ostalih sorodnih panogah. Na podlagi zgodb Šaleške doline, se razvija šest tematskih  turističnih produktov (premogovništvo, usnjarstvo, polpretekla zgodovina, skriti zakladi, jamarstvo in dobro počutje). V zaključni fazi je digitalno inoviranje dveh enot kulturne dediščine v Mestni občini Velenje in ena enota v Občini Šoštanj ter vključitev digitalizacije v nove produkte, ki bodo omogočali izvirno turistično izkušnjo.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.