Od ponedeljka, 14. marca, si lahko z rezervacijo zagotovite obisk v kar 106 izbranih restavracijah po vsej Sloveniji in tako med 25. marcem in 3. aprilom okušate zgodbe vrhunskih slovenskih chefinj in chefov.

Na pomladnem Tednu restavracij premierno 6 novih: PEN KLUB restavracija iz Ljubljane, Restavracija Gratia iz Lipice, Restavracija Triangel iz Gozd Martuljka, Vino & turizem Valdhuber, Svečina, Gostilna Murko iz Slovenj Gradca ter Pri babici Marici iz Lenarta.
Predstavniki 4 srčkov so: JB restavracija in restavracija Strelec iz Ljubljane, Hiša Linhart iz Radovljice, Ošterija Debeluh iz Brežic in Pavus – Grad Tabor iz Laškega.
Osnova cena menijev TR je 21 €, dodatek na kakovost ostaja enak, in sicer 2 evra za restavracije z 2 srčkoma 23 €, v najbolje ocenjenih restavracijah s 3 in 4 srčki pa 6 eur, torej 27 €. Restavracije se same odločijo, ali bodo uveljavile dodatek.
Z dodatkom za srčke (2, 3 in več) se:
• spodbuja obisk v restavracijah z enim srčkom (in oceno Nasmeh),
• razbremenjuje gneča pri rezervacijah v najbolj zaželenih (najboljše ocenjenih) restavracijah,
• odpravlja uravnilovka pri gostinskih cenah,
• izpostavlja pomen kakovosti, ocenjevanja in srčkov,
• omogoča boljšo primerjavo med kakovostjo menijev v sodelujočih restavracijah.
Podajte se na kulinarične dogodivščine k vrhunskim slovenskim chefom in chefinjam, ki nas bodo pogostili s svežimi, lokalnimi okusi ter izbranimi vini.
Več informacij o restavracijah in rezervacije na spletnem portalu Tedna restavracij.
Vir: vivi.si