Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Šaleška dolina nadaljuje s promocijo na Expo Dubai 2020

Turistična destinacija Šaleška dolina aktivno sodeluje na razstavi Expo 2020 v Dubaju v okviru predstavitve Termalno-panonske Slovenije.

V Dubaju je še do 31. marca odprta svetovna razstava Expo 2020, ki je bila sprva načrtovana za čas od 20. oktobra 2020 do 10. aprila 2021, a je bila zaradi epidemije covida-19 preložena za eno leto. V teh dneh, direktorica ZTŠD, Alenka Kikec, Tina Belina in Amel Pašič, Šaleško dolino predstavljajo na promocijski točki slovenskega paviljona in izvajajo pogovore z različnimi destinacijami iz celega sveta. V Dubaju, kjer stoji najvišja restavracija na svetu, 828 metrov visoko, navdušujemo s 5-zvezdičnimi doživetji.

Termalno Panonska Slovenija kot zadnja v nizu predstavitev turističnih destinacij

Na slovenskem paviljonu od 25. februarja do 24. marca poteka še zadnja v sklopu predstavitev slovenskih turističnih makro destinacij z izpostavitvijo Termalno Panonske Slovenije. Rdeča nit predstavitve je turistični produkt zdravje in dobro počutje, ki ga predstavlja 13 slovenskih naravnih zdravilišč, združenih v Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ). Obiskovalci slovenskega paviljona lahko v času tematske predstavitve destinacije v več dnevnih terminih okušajo mineralno vodo Radenska z namenom predstavitve naravnih zdravilnih dejavnikov, med katerimi termalne in mineralne vode zavzemajo vodilno mesto.

 
Slovenija se sicer na svetovni razstavi Expo predstavlja kot zeleno srce Evrope, ki z naravnimi danostmi nagovarja obiskovalce. Slovenski paviljon je umeščen v trajnostni segment razstave, zaradi izjemne lokacije, ki se nahaja tik ob vhodu na prizorišče razstave, je deležen velike pozornosti obiskovalcev. Slovenija se na Expu 2020 predstavlja s sloganom Slovenia. Green and Smart Experience (Slovenija. Zelena in pametna izkušnja), s čimer želijo svetu sporočiti, da je Slovenija država, ki globoko spoštuje in varuje svoje tradicionalne vrednote, ter družba, ki daje poudarek znanju in njegovi moči na področju povezovanja.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska