Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Šaleška dolina se predstavlja na sejmu Freizeitmesse v Celovcu

Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju s Termami Topolšica in ostalimi deležniki predstavlja destinacijo Šaleška dolina na sejmu Freizeitmesse v Celovcu, ki poteka med 5. in 7. aprilom 2024.

Gre za enega najboljših spomladanskih sejmov v južni Avstriji, ki ga obišče okoli 47.000 obiskovalcev. Na sejmu se predstavlja 450 različnih razstavljavcev, kjer dobite namige za preživljanje prostega časa v raznolikih počitniških in izletniških destinacijah.

Promocija Šaleške doline poteka v okviru »slovenske ulice« pod okriljem Slovenske turistične organizacije. Poseben poudarek namenjamo promociji 5-zvezdičnih doživetjih, saj je Šaleška dolina edina destinacija v Sloveniji, ki ima v zbirki Slovenia Unique Experience kar tri doživetja: Velenje Underground, Skrivnosti potopljenih vasi in Polet v usnjarno Evrope.

Šaleško dolino avstrijski turisti sicer poznajo kot zeleno in dostopno destinacijo, ki poleg term ponuja bogato zakladnico kulturne in naravne dediščine.

V Šaleški dolini vsako leto beležimo več turistov iz Avstrije, kar pripisujemo tudi redni promociji na avstrijskem trgu. Po številu prenočitev v Šaleški dolini se avstrijski turisti uvrščajo med TOP 3 tuje trge, po številu nočitev v Velenju pa med TOP 5.

Avstrija za celotno Slovenijo predstavljala tretji največji emitivni trg, tako po številu turističnih prihodov kot prenočitev. Avstrijska Koroška pa je ena od treh najpomembnejših zveznih dežel, od koder v Slovenijo prihajajo avstrijski gosti. Sejem, ki je namenjen splošni javnosti, je za slovenske turistične ponudnike zanimiv predvsem zaradi svoje bližine Sloveniji.

Promocijo izvajamo v sodelovanju s Termami Topolšica, Hotelom Razgoršek, Muzejem premogovništva Slovenije, Muzejem Velenje in Campom Velenje.

Spremljajte nas preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko družbenih omrežij @VisitSaleska.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska