Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Šaleška dolina se premierno predstavlja na globalnem turističnem sejmu ITB BERLIN – Turistični produkt Skrivnosti potopljenih vasi med šestimi najbolj trajnostnimi zgodbami na svetu

Na vodilnem svetovnem turističnem sejmu ITB Berlin, ki letos poteka od 5. do 7. marca, se prvič predstavlja tudi Šaleška dolina, ki jo zastopa Zavod za turizem Šaleške doline in Hotel Paka pod okriljem Slovenske turistične organizacije. Letošnja predstavitev Slovenije je osredotočena na umetnost in kulturo, hkrati pa utrjuje njeno vlogo pionirke na področju trajnostnega turizma. Turistično doživetje Skrivnosti potopljenih vasi se je v okviru dogodka in projekta “TOP 100 stories” uvrstilo med šest najbolj trajnostnih zgodb na svetu!

Organizatorji vodilnega globalnega turističnega sejma ITB Berlin na dogodku, ki je namenjen izključno poslovni javnosti, letos pričakujejo okoli 24.000 udeležencev. Obenem se bo na štirih odrih in v 17 tematskih sklopih odvil pester strokovni program pod geslom “Pionirji prehoda v potovanjih in turizmu. Skupaj.” Na razstavnem prostoru I feel Slovenia se poleg Zavoda za turizem Šaleške doline predstavlja preko 20 destinacij in turističnih ponudnikov. Slovenski razstavni prostor je umeščen v halo Hub 27, ki jo organizatorji predstavljajo kot izpostavljeni prostor predstavitve nemško govorečih držav, Slovenije in Liechtensteina.

Slovenija se na ITB Berlin predstavlja z novo stojnico, ki jo v skladu s trendi podpira uporabo najsodobnejših tehnologij, vključno z umetno inteligenco, in ponuja intimnejše prostore za poglobljene pogovore in dogodke. Tako je razstavni prostor tudi prizorišče pogovorov o turizmu, umetnosti in kulturi (t. i. culture and art travel talks), ki je namenjen manjšemu številu izbranih novinarjev, strokovnjakov in odločevalcev v industriji.

Celoten program pogovorov in več informacij o predstavitvi Slovenije na vodilni globalni turistični borzi najdete na pristajalni strani ITB Berlin na portalu slovenia.info.

Spremljajte nas tudi preko spletne strani visitsaleska.si in socialnih medijev @visitsaleska.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska