Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

VELENJE.Mesto ob jezeru.
Predvajaj Play button

VELENJE.
Mesto ob jezeru.

Podzemni svet Velenja

V dolini, ki je že v pradavnini imela jezero, v katerem naj bi živel jezerski zmaj Pozoj, so današnje vode neločljivo povezane s premogovništvom. V Velenju lahko doživite zgodbe socializma, rudarjenja in hkrati spoznavate visokotehnološko Velenje z obiski in ogledi podjetij.

Igrivo Velenje

Velenje je mlado mesto – tudi po povprečni starosti prebivalstva. Mesto ima urejena otroška igrišča, vilo Mojca z mladinskim centrom in največji otroški festival daleč naokoli. Pikin festival ob jezeru vsako leto septembra navdušuje male in velike Pike Nogavičke in njihove prijatelje z vseh koncev sveta.

Festivali in dogodki z velenjsko energijo

Mesto medkulturnega sožitja, solidarnosti in tovarištva utripa z ritmom več kot 1500 prireditev na leto! Festival alternativnih gledaliških in glasbenih skupin Kunigunda domuje v udarniško zgrajenem letnem kinu ob Škalskem jezeru. Na različnih prizoriščih se vrstijo rekreativne, športne, kulturne in še posebej glasbene prireditve.

Skok v Velenjsko jezero

Skok v Velenjsko jezero

Velenjska plaža je najboljše izhodišče za sprehode, kolesarjenje, jezdenje okoli jezer, za plavanje, supanje, jadranje in otroške vragolije v vodnem parku, za sprostitev v prijetnih lokalih in za presenetljiva odkritja potopljenih vasi!
Želim izvedeti več Puščica povezave

Kako priti v Velenje?

Velenje leži v vzhodnem delu Šaleške doline, ob porečju reke Pake, na nadmorski višini 396 m. Obkroženo je z valovitimi griči Šaleške doline, Kamniško-Savinjskimi Alpami na zahodu in Pohorjem na vzhodu. Osrednji del mesta predstavlja dolinski del ob reki Paki. Po številu prebivalcev je peto največje mesto v Sloveniji, v svojem razvoju se je zadnjih 50 let razširilo med nekdanjimi naselji in zaselki Škale, Stara vas, Staro Velenje, Šalek in Šmartno. Središče občine je mesto Velenje, ki je izrazito industrijsko središče (Gorenje, Premogovnik Velenje, Esotech…) in prerašča v regionalni savinjsko-šaleški center z razvito trgovino in ostalimi upravnimi, izobraževalnimi ter drugimi dejavnostmi.

Z avtomobilom

Velenje je od Ljubljane oddaljeno 84 km, od avtoceste A1 (Ljubljana – Maribor) pa samo 15 km. Za dostop do nas izberete izvoz Žalec/Dravograd/Slovenj Gradec/Velenje/Dobrna/Arja vas in zavijte levo v smeri Velenja. Vozite po prednosti cesti približno 15 minut.

GPS koordinate Turistično – informacijskega centra Velenje:
Širina (N): 46,3571
Dolžina (E): 15,1116

Dodatne informacije:

Z letalom

V Velenju seveda nimamo letališča. Lahko pa z različnimi letalskimi prevozniki priletite na mednarodno letališče Jožeta Pučnika Ljubljana ter svoje potovanje do Velenja nadaljujete z drugim prevoznim sredstvom. Tudi letališča v sosednjih državah (v Avstriji, Italiji, Madžarski in na Hrvaškem) so razmeroma blizu in vam omogočajo odlična izhodišča za začetek vaše počitniške pustolovščine.

Dodatne informacije:

Z avtobusom

Redne avtobusne povezave vam omogočajo prihod v Velenje z vseh koncev Slovenije.

Dodatne informacije:

Z vlakom

Do Velenja se z vlakom lahko pripeljete iz smeri Ljubljana ali Maribor.

Dodatne informacije:

#VisitSaleska