Rezervacija

Rezerviraj počitnice

počitniška delavnica: Šaleška pivska čaša

Šaleška pivska časa

je replika pivske čaše iz žgane gline, ki je bila najdena pri arheoloških izkopavanjih gradu Šalek in izvira iz 15. stoletja. Izdelana je bila s pomočjo vretena na nožni pogon, na njej pa lahko vidimo štiri različne tipe pečatnega okrasja. Čaša je zaradi svoje oblike, ohranjenosti, predvsem pa zaradi pestrosti oblik pečatov edinstvena v Sloveniji in predstavlja višek lončarske spretnosti tistega časa.

Spominek izdeluje Lončarstvo Bahor, kupiti pa ga je možno v Turistično informacijskem centru v Vili Bianca, na Muzeju Velenje, pri Turističnem društvu Šalek ali pri Lončarstvu Bahor. Cena čaše je 35 EUR, z nakupom pa prispevate k ohranjanju gradu Šalek, saj je del od vsakega nakupa namenjen obnovi in vzdrževanju gradu Šalek.

Bi si radi izdelali čisto svojo Šaleško pivsko čašo? Prijazno vabljeni na počitniško delavnico, kjer boste s pomočjo tehnike svitkanja in  prostoročnega oblikovanja posode izdelali čisto svojo pivsko čašo. 
Obvezne so prijave na info@muzej-velenje.si, cena delavnice je 10 eur. Se vidimo v sredo, 25. avgusta 2021 ob 10.00 uri na Velenjskem gradu.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.