Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Šaleška planinska pot – spletna razstava

Vabimo vas k ogledu razstave Šaleška planinska pot, ki je zaradi trenutnih razmer dosegljiva v digitalni obliki. Ogledate si jo lahko v spletni galeriji Slovenskega planinskega muzeja. Na tri julijske sobotne dopoldneve bo Muzej Velenje pripravil tudi muzejske ustvarjalnice, s katerimi vas bodo seznanjali s kulturno in naravno dediščino Šaleške doline. Vabimo vas, da med poletnim dopustom obiščete ustvarjalnice na Gorenjskem, kjer bomo aktivno spoznavali posebnosti in običaje ljudi v krajih ob poti.

Ideja za dopustniški pohod:

Šaleška planinska pot poteka po obronkih Šaleške doline in je dolga je približno 84 km, za kar je potrebno okoli 30 ur hoje. Na poti je 21 kontrolnih točk. Te so v planinskih postojankah, gostiščih, pri kmetijah, zadnja pa je v prostorih muzeja na Velenjskem gradu. Uvrščena je v kategorijo lahkih poti, po njej pa hodite na lastno odgovornost. Označena je s Knafelčevo markacijo, črko Š ter s kovinskimi in lesenimi smernimi tablami. Po krajih in njihovi zgodovini ob poti, nas popelje vodnik Danice Ževart, Šaleška planinska pot.

Razstava, ki jo pripravlja Planinski muzej Slovenije, Muzej Velenje in PD Velenje, je na ogled v sklopu razstave Gore in ljudje.

Spletna razstava je na ogled na tej povezavi.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.