Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Čebelarstvo Drev

Čebelarstvo Drev

Čebelarstvo Drev, ki ga vodi g. Marko Drev, čebelar po poklicu in duši.

Čebelarstvo Drev

Drev Marko
Gavce 57
SI-3327 Šmartno ob Paki

T: 041 776 425

Čebelarstvo Drev, ki ga vodi g. Marko Drev, čebelar po poklicu in duši, ima dva stojišča. Eno stojišče se nahaja nekoliko odmaknjeno od naselja Gorenja. Čebelnjak se leži ob gozdnem robu na vznožju južnega pobočja Skornega. Čebelnjak na južni strani obdaja visokodebelni sadovnjak, severno leži mešani smrekov in bukov gozd, ki čebelam ob dobrih letinah ponudi tudi s kostanjevo pašo.

Drugo stojišče s katerim upravlja g. Drev se nahaja v kraju Slatina, zahodno od Šmartnega ob Paki. Ta čebelnjak je g. Drev prevzel od očeta. Tudi ta čebelnjak se nahaja v bližini gozda in visokodebelnega sadovnjaka. Obkrožajo ga integrirano obdelane kmetijske površine. Mimo čebelnjaka vodi pot do Drofelnikove Kašče, ki je krajevna znamenitost in je zaščitena kot kulturna dediščina.

Čebelarstvo je pri Drevu prisotno že več kot tri generacije, neprekinjeno že od leta 1943, ko je začel čebelariti sedaj že pokojni oče, Franc Drev. Drevovi so s kamionom za prevoz čebel čebelarili po celotnem ozemlju tedanje Jugoslavije, kjer je pač bila paša. Marko si je tako kot otrok nabiral veliko znanje pri očetu. V letu 1977 je sam postal član Čebelarskega društva Šmartno ob Paki, od takrat neprekinjeno samostojno čebelari. Ljubezen do čebel ga je privedla do sedanjega poklica čebelar, ki ga je pridobil z izobraževanjem na Čebelarski zvezi Slovenije v letu 2009. Marko Drev je zelo aktiven čebelar, kar potrjujejo prejeta priznanja  Antona Janše III. in II. stopnje. Aktivno je sodeloval pri izgradnji in ureditvi čebelarskega doma v Šmartnem ob Paki, pri Starem gradu. Poleg aktivnega čebelarjenja nudi čebelarjem vsak 1. torek v mesecu med 15. in 17. uro, v prostorih Kmetijske zadruge Šmartno ob Paki svetovanje čebelarjem glede čebel, obiskovalcem trgovine pa pri nakupu čebeljih pridelkov o njihovi pravilni uporabi in blagodejnih učinkih na zdravje ob njihovi redni uporabi.

Pri Drevu so najpogosteje v ponudbi gozdni in cvetlični med, ob dobrih pašnih sezonah pa tudi kostanjev. Ves med je kvaliteten, kar potrjujejo številna zlata, srebrna in bronasta priznanja z različnih ocenjevanj medov po Sloveniji. Poleg medov imajo v ponudbi tudi cvetni prah smukanec in suhi pripolis ali proplis v tinkturi. Kot posebnost vam nudijo kremni med, kremni med s cvetnim prahom in propolisom ter medene pijače. Na voljo so tudi izdelki iz prečiščenega voska v obliki sveč ali okraskov z različnimi prazničnimi motivi. Pripravijo Vam darilni paket s čebeljimi izdelki po vaši izbiri, v darilni embalaži za različne priložnosti.

V pašni sezoni je pri Drevu po predhodni najavi možen ogled opazovalnega panja.

Povpraševanje

#VisitSaleska