Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Čebelarstvo Lesnjak

Čebelarstvo Lesnjak

Na vrhu Malega Vrha natančneje vznožju južnega pobočja Bezgovca čebelari Lesnjak Tomaž.

Čebelarstvo Lesnjak

Lesnjak Tomaž
Mali Vrh 59
SI-3327 Šmartno ob Paki

T: 031 340 875
E-mail: tlesnj1@volja.net

Na vrhu Malega Vrha natančneje vznožju južnega pobočja Bezgovca čebelari Lesnjak Tomaž. Čebelnjak leži na nadmorski višini cca. 400m. Čebelnjak se nahaja v čistem kmečkem okolju. Čebelnjak obdajajo ekstenzivni z rastlinstvom pestri travniki in visokodebelni sadovnjaki, ter mešan bukov in smrekov gozd. Tako pestra paša za čebele nudi kakovosten cvetlični in gozdni med.

Ob obisku Lesnjakovih si je priporočljivo ogledati še dobro ohranjeni Špančevo in Bednikovo domačijo, ki sta od Lesnjakovih oddaljeni dobre 10 min hoda.

Lesnjaki čebelarijo že od leta 1999, ko je s čebelarjenjem najprej začel oče, ki je navdušil tudi Tomaža, ki je čebelarjenjem od očeta prevzel leta 2005. Znanje je Tomaž nabiral pri izkušenih čebelarjih g. Francu Cerovšku in g. Francu Šmercu, ter na izobraževanjih čebelarske zveze SAŠA in Čebelarske zveze Slovenije. Je aktiven član čebelarskega društva Šmartno ob Paki. Za svoje delovanje na področju čebelarstva je prejel odlikovanje Antona Janše III. stopnje.

Čebelarstvo Lehnjak nudi cvetlični in gozdni med, ob dobrih pašnih sezonah pa tudi kostanjev in lipov med. Za sladokusce pa nudi tudi kremni med. Po predhodni najavi vas bodo z veseljem sprejeli in ponudili svoje izdelke.

Povpraševanje

#VisitSaleska