Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Čebelarstvo Lesnjak

Čebelarstvo Lesnjak

V zaselku Kavče, na jugozahodnem strmem pobočju strnjenega zaselka hiš se nahaja stojišče čebelnjaka g. Moravca.

Čebelarstvo Moravec

Moravec Marjan
Kavče 23g
SI-3325 Velenje

T: 03 586 00 19
T: 041 775 571

V zaselku Kavče, na jugozahodnem strmem pobočju strnjenega zaselka hiš se nahaja stojišče čebelnjaka g. Moravca. Čebelnjak je klasično obarvan s pisanimi panjskimi končnicami, ki jih krasijo motivi čebel in cvetlic. Ekstenziven način kmetovanja, ki na območju ohranja pestre travnike, ter bližina še ohranjenih visokodebelnih sadovnjakov in mešanega gozda, nudijo kvalitetno čebeljo pašo.

G. Moravec ni čebelar s stažem. S čebelarjenjem je pričel pred par leti z odhodom v pokoj. Začetna znanja je pridobil pri g. Antonu Urbancu, ki ga je v čebelarjenje tudi uvedel. Dodatna znanja je pridobil preko izobraževanj Čebelarske zveze Slovenije. Je aktiven član Čebelarskega društva Mlinšek iz Velenja.

Pri Moravčevih sta v stalni ponudbi cvetlični in gozdni med. Kot posebnost imajo pripravljen kremni med. Po predhodni najavi vas bodo z veseljem sprejeli in ponudili svoje izdelke. Po predhodnem dogovoru je možen tudi ogled čebelnjaka, ob pašni sezoni pa tudi čebelarskih opravil v čebelnjaku. Za izobraževanje otrok imajo pripravljen zastekljen panj, ki je odličen pripomoček za seznanjanje otrok z življenjem čebel v panju.

Povpraševanje

#VisitSaleska