Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Čebelarstvo Urbanc

Čebelarstvo Urbanc

Pri Urbancih sta v stalni ponudbi gozdni in cvetlični med, ob dobrih pašnih sezonah pa tudi kostanjev in smrekov med. Ves med je kvaliteten, kar potrjuje tudi potrdilo Čebelarske zveze Slovenije.

Čebelarstvo Urbanc

Urbanc Anton
Florjan 170
SI-3325 Šoštanj

T: 03 891 1231
T: 041 324 533

Ob cesti za Bele Vode, malo naprej od gostilne Grebenšek, kjer se prične cesta strmo vzpenjati v hrib, je levo odcep za pešpot na Smrekovec ali Sveti Križ. Ob vstopu na to pot boste naleteli na višje ležeči čebelnjak g. Antona Urbanca. Čebelnjak je klasično obarvan z rumenimi in rdečimi panjskimi končnicami. Ekstenziven način kmetovanja na območju ohranja pestre travnike, ki nudijo kvalitetno čebeljo pašo. Ob obisku pri njih lahko pot nadaljujete na višje ležeči kmetiji odprtih vrat Stropnik in Hriberšek.

G. Urbanc je čebelar z dolgoletnim stažem. Čebele za g. Urbanca predstavljajo posebno poglavje v njegovem življenju. Čebelarit je začel že leta 1954, a ne za dolgo. Leta 1978 ga je za čebelarjenje ponovno navdušil dober prijatelj in kasneje tudi njegov učitelj g. Jože Vogrinc. Prvi panj je »našel«. Dokupil je še nekaj družin in začel čebelariti v Lepi Njivi. Leta 1986 si je v Belih Vodah postavil nov čebelnjak v katerem čebelari še danes. Je cenjen in aktiven član Čebelarskega društva Ravne. Opravil je izpit za čebelarskega preglednika. Za svoje aktivno delovanje na področju čebelarstva je prejel priznanje Antona Janše III. stopnje.

Pri Urbancih sta v stalni ponudbi gozdni in cvetlični med, ob dobrih pašnih sezonah pa tudi kostanjev in smrekov med. Ves med je kvaliteten, kar potrjuje tudi potrdilo Čebelarske zveze Slovenije – »Med z zaščitenim geografsko označbo«. Kot posebnost imajo pripravljen kremni med in satje v medu, nudijo pa tudi suhi propolis in čebelji vosek za gospodinjstvo. Po predhodni najavi vas bodo z veseljem sprejeli in ponudili svoje izdelke.

Povpraševanje

#VisitSaleska