Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Čebelarstvo Vrčkovnik

Čebelarstvo Vrčkovnik

Čebelarstvo Vrčkovnik nudi cvetlični, gozdni med in smrekov med, ob dobrih pašnih sezonah pa tudi kostanjev med.

Čebelarstvo Vrčkovnik

Urbanc Anton
Florjan 170
SI-3325 Šoštanj

T: 03 891 1231
T: 041 324 533

Na vznožju Grmovega Vrha, na kmetiji Roščar čebelari Stanislav Vrčkovnik. Čebelnjak leži na gozdnem robu ob poti, ki vodi na Grmov Vrh. Čebelnjak se nahaja v čistem kmečkem okolju, obdan z ekstenzivnimi, z rastlinstvom pestrimi travniki in visokodebelnimi sadovnjaki, ter mešanim bukovim in smrekovim gozdom. Tako pestra paša za čebele nudi kakovosten mešan in gozdni med.

Gospod Vrčkovnik čebelari dobrih 30 let. Pod budnim očesom  mentorja g. Jožeta Vogrinca, ki je tudi sam strasten čebelar, je Stanislav pridobil prvo zanje o čebelarjenju. Redno se izobražuje na izobraževanjih čebelarske zveze SAŠA in Čebelarske zveze Slovenije. Je aktiven član čebelarskega društva Ravne. Za svoje delovanje na področju čebelarstva je prejel odlikovanje Antona Janše III. stopnje.

Čebelarstvo Vrčkovnik nudi cvetlični, gozdni med in smrekov med, ob dobrih pašnih sezonah pa tudi kostanjev med. Poleg prodaje na domu jih najdete tudi na lokalnih sejmih, ki so organizirani v okviru zdravilišča Topolšica ali ob večjih praznikih (Mihaelov sejem, Katarinin sejem).

Povpraševanje

#VisitSaleska