Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Metal HeART na travniku pri domu kulture

V času, ko bo ob Velenjskem jezeru vse prežeto z metal glasbo, vabljeni na »umetniški chill« v središče mesta. Umirite srčni utrip v sproščenem in senčnem ambientu na travniku pri domu kulture in si popoprajte počitniške dni z zabavnimi spremljevalnimi aktivnostmi. Vsak dan boste lahko poskusili nekaj novega – ujeli ritem v bobnarski delavnici, odigrali veliki štiri v vrsto, poiskali pesnika v sebi v delavnici »Black out poetry«, se naučili novega cirkuškega trika ali pa izlili svojo dušo na slikarsko platno.

Nedelja, 30. 7. 2023, od 9. do 13. ure
REcikliraj!
Odkrijte lepoto recikliranja z oživljanjem starih tkanin, odpadnega lesa, zavržene plastične embalaže – spremenite jih v izdelke, ki jih boste lahko ponovno uporabili!

Ponedeljek, 31. 7. 2023, od 9. do 13. ure
Časopisni besedolov
Delavnica zatemnjene poezije
Poiščite pesnika v sebi! Ustvarjalna delavnica za male in velike vas vabi na lov za besedami. V naključnem besedilu boste poiskali prave besede in ustvarili pesem zase, prijatelja ali nekoga čisto posebnega.

Torek, 1. 8. 2023, od 9. do 13. ure
Baby MetalDay
Torkove igrarije v času metalskega festivala bomo preživeli temu primerno! Spoznali in preskusili bomo električno kitaro in bas, v bobnarski delavnici bomo poskusili ujeti pravi »metalski« ritem, si narisali kak »hud« tatu in si v ustvarjalni delavnici izdelali svoje glasbilo. Ta dan bo dogodek tudi med 17. in 19. uro.

Sreda, 2. 8. 2023, od 9. do 13. ure
Delavnica senčil
S spretnim prepletanjem boste ustvarili unikatne lučke in svečnike! Z malo truda bo vaše svetilo lepo čez dan, ko pade noč, pa se bo ob prižigu luči ustvarila posebna kombinacija svetlobe in senc na naših stenah.

Četrtek, 3. 8. 2023, od 9. do 13. ure
Dežne palice
Izdelajte si prav posebno glasbilo, ki vam lahko na sončen dan pričara prijetno osvežitev, saj boste iz njega izvabljali zvoke dežnih kapljic.

Petek, 4. 8. 2023, od 9. do 13. ure
Cirkuška delavnica
Vabljeni v cirkus! Pridružite se skupini zabavnih cirkuških mojstrov in se preizkusite v obvladovanje ravnotežja, žongliranju, “sukanju” poi-jev in izvajanju preprostih akrobacij.

Sobota, 5. 8. 2023, od 9. do 13. ure
Impro ART kotiček
Osvobodite se zavor in pustite ustvarjalni domišljiji prosto pot! Veselje ob ustvarjanju povsem svojega umetniškega izdelka z različnimi likovnimi materiali je zagotovljeno!

 

Več informacij:

Festival Velenje
Titov trg 4, 3320 Velenje
03 898 25 70

info@festival-velenje.si

www.festival-velenje.si

#VisitSaleska