Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Skok v Velenjsko jezero

Najboljša smer potepov v mestu ob jezeru.

Skok v Velenjsko jezero

Sprostitev, rekreacija in presenetljiva doživetja jezer

 

V izboru Naj kopališče 2022 je v kategoriji naravnih kopališč Velenjska plaža zmagala že peto leto zapored.

Sprostitev vam zagotavljajo čista voda, prijazni lokali, brezplačna uporaba ležalnikov in urejenih lesenih površin ter najrazličnejše priložnosti za vodne športe in drugo rekreacijo, nepozabna doživetja pa tudi različne animacije in prireditve.

Ko iščete navdih za gibanje in drugačna doživetja vode, poiščite Zoo station, samosvoje velenjsko »ministrstvo za plažno kulturo«, kjer si lahko izposodite SUP ali SURF.

Klub vodnih športov vam zagotavlja odlično izhodišče za supanje – veslanje stoje na posebni deski, srfanje, jadranje z jadrnicami optimist in laser. Za tiste, ki se radi prepustijo ugodju priporočamo vožnjo s pletrco in električno ladjico, ki vas popeljeta po Velenjskem jezeru, od koder imate lep pogled na okoliške hribe, plažo in čudoviti svet potopljenih dreves. Pletrca sprejme 16 oseb, električna ladjica pa 7 oseb. Vožnja je možna od petka do nedelje med 15. in 19. uro, med tednom pa po predhodnem dogovoru.

Odlično rekreacijo omogočajo tudi igrišča za tenis, odbojko na mivki, nogomet, košarko, igrišče za mini golf in vadbišče za golf. Jezera so s svojimi potmi vse leto priljubljeno območje za sprehode in daljše pohode, kolesarjenje in jezdenje. Otroci tu uživajo na igralih v brezplačnem vodnem parku in na otroških igriščih ob jezeru.


Ali veste kako smo ponudbo plaže še dodatno nadgradili?

Za dodatno varnost udeležencev v prometu smo vzpostavili enega izmed najbolj naprednih parkirnih sistemov.

Zaradi čedalje večjega obiska, smo Velenjsko plažo razširili na vzhod proti VISTI in obiskovalcem omogočili dodaten prostor za poležavanje v naravni senci in kopanje v bližini prireditvenega prostora VISTE.

Naši obiskovalci so si zaželeli dodatne sence, zato smo postavili čisto nove senčnike, ki so na voljo brezplačno.

Velenjska plaža se lahko pohvali z dvema otroškima igriščema. Eno je na kopnem ob čolnarni in eno v vodi. Vodni park je eden izmed največjih in eden najbolj obiskanih v Sloveniji, ki ga ob lepem vremenu dnevno obišče preko 600 otrok.

 

Enkrat tedensko se izvaja analiza vode Velenjskega jezera s strani ERICA (Inštitut za ekološke raziskave). Iz rezultatov opravljenih meritev in analiz je razvidno, da v času vzorčenja kakovost Velenjskega jezera na lokaciji pri čolnarni ustreza standardom za kakovost kopalnih voda po Uredbi o opravljanju kakovosti kopalnih voda (Ur. l. RS, št. 25/08).


Gostinska ponudba na Velenjski plaži je dopolnjena s pestro ponudbo sladoledov, turških jedi, wafljev, smutijev, jedi z žara, narezkov, solat in ostalo ponudbo.

  


Parkiranje na Velenjski plaži je plačljivo od 1,maja do 30. septembra. Urejeno je tudi brezplačno parkiranje za invalide in motoriste (pred rampo).

Sredstva, zbrana s pobiranjem parkirnine namenjamo za urejanje in nadgradnjo Velenjske plaže ter nadaljnji razvoj te turistične destinacije, ki skupaj z Visto postaja ena izmed najbolj obiskanih turističnih destinacij v Sloveniji.

Velenjčanke in Velenjčane nagovarjamo, da se lahko do Velenjske plaže odpravijo tudi drugače – se sprehodijo, odpravijo z lastnim kolesom, s kolesom Bicy ali uporabijo brezplačni avtobus Lokalc. Prav tako pa imajo obiskovalci možnost uporabe brezplačnega avtobusnega prevoza.

Velenjska plaža je razdeljena na tri enake dele. Prvi del, ki obsega eno tretjino plaže, je naravna senca, v drugem delu za senco poskrbijo brezplačni senčniki in ležalniki in tretji del je namenjen tistim, ki radi poležavajo na soncu ali si pa sami postavijo svoje senčnike. Poskrbljeno je tudi za kosmatinčke, saj je v bližini pasja plaža. 

 

Na Velenjski plaži za red in varnost skrbi rediteljska služba in reševalci iz vode.

Ponosni smo, da je Velenjsko plažo vsako poletje obišče več kot 100.000 zadovoljnih obiskovalcev. 


Po razgled in izbrano doživetje na VISTO – park z razgledom.

 

Povzpnite se na atraktivno razgledno ploščad, ki širi poglede daleč čez Velenjsko jezero, ali obiščite katerega od raznovrstnih dogodkov na stičišču obale in jezerskih voda. Po več turističnih informacij zavijte v TIC Vista, kjer vam bodo z veseljem svetovali.

Cenik uporabe prostorov na Velenjski plaži

Cenik uporabe prostorov na Velenjski plaži za poslovno javnost

 

Analiza kopalne vode:

Povpraševanje

#VisitSaleska