Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Štrekna bus

LOKACIJA
Koroška v Sloveniji in Avstriji

OPIS

Kolesarska povezava po Mislinjski dolini, Štrekna, je priljubljena pri Korošcih in širše ter velja za eno najbolje urejenih kolesarskih povezav v Sloveniji. V letošnjem letu kolesarski avtobus Štrekna bus povezuje Velenje, Mislinjsko in Dravsko dolino ter Labot (Lavamünd) na avstrijski strani.

V poletni vročini prija ohladitev v Velenjskem jezeru, zato se bo tudi v letošnji sezoni izvajala vožnja neposredno do jezera v povratku prve vožnje, hkrati pa bo pri jezeru tudi štart popoldanske vožnje. Celoten vozni red je na voljo na povezavi spodaj.

Štrekna bus je trideset sedežni avtobus s prikolico za šestnajst koles. Vozi na relaciji med Velenjem, Gornjim Doličem, Mislinjo, Slovenj Gradcem, Otiškim Vrhom, Dravogradom ter kopalnim jezerom v Labotu (Lavamünd) na avstrijski strani. V letu 2024 Štrekna bus vozi vsako soboto in nedeljo med 6. julijem in 29. septembrom ter na praznik, 15.8.2024.

Vozovnice je možno kupiti na avtobusu, avtobusnih postajah v Velenju in Slovenj Gradcu ter na spletni strani izvajalca prevoza Nomago.

Cene so določene kot cene medkrajevnega avtobusnega prometa v Sloveniji, prevoz kolesa pa je brezplačen;

na primer vožnja za eno osebo med Velenjem in Dravogradom ter vseh vmesnih relacijah upoštevajoč popuste, stane 1,3 EUR, do Labota v Avstriji pa še dodatna 2 evra. Med Velenjem in Dravogradom bo avtobus lahko obstal na vseh obstoječih avtobusnih postajališčih, za kolesarje pa priporočamo uporabo avtobusnih postajališč Velenje, Gornji Dolič, Mislinja, Slovenj Gradec, Otiški Vrh, Dravograd, Labot/Lavamünd in Labot/Lavamünd kopalno jezero. Vožnja med Velenjem in Labotom/Lavamündom traja 1 uro in 20 minut.

V Labotu v Avstriji je možen prestop na avtobus s prikolico za kolesa, ki bo vozil do Wolfsberga v Labotski dolini, kjer poteka tudi med Slovenci priljubljena kolesarska povezava R10 po Labotski dolini. Vozni red Štrekna busa je usklajen tudi z voznim redom poletnega kolesarskega vlaka med Mariborom in Pliberkom. S prestopom v Dravogradu je omogočeno povezovanje kolesarjenja po Štrekni, Dravski kolesarski poti in kolesarski poti po Labotski dolini ter uporabe javnega potniškega prometa.

PODATKI O POTI
Dolžina/čas poti: celotna dolžina kolesarske poti Štrekna med Gornjim Doličem in Otiškim Vrhom znaša 24 kilometrov, do Labota pa je nato še dodatnih 13 kilometrov kolesarjenja po Dravski kolesarski poti. Skupaj 37 km asfaltirane in skoraj v celoti ločene kolesarske poti od prometa.
Teren/primerno za: primerna za družine in starejše.

Več na: www.strekna.si ali FB strani Štrekna.

#VisitSaleska