Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Vila Bianca

Idealen prostor za različne priložnosti! Edinstven ambient v Vili Bianca je primeren za različne priložnosti: raznovrstne kulturne prireditve, koncerte, poslovna srečanja, konference, poroke, itd. Veličastno okolje in stari del mesta jim dajeta poseben pridih žlahtnosti.

Vila Bianca je dobila ime po grofici Bianci Adamovich, ki je živela v njej v 19. stoletju. Sodobno prenovljena vila nas pozdravi na vhodu v Velenje, pod Velenjskim gradom.

 

 

NAJEM POSLOVNIH PROSTOROV

 

V Vili Bianca so trije različni poslovni prostori, ki so na voljo za najem:

  • Mansarda Bianca: je sodobno opremljen prostor v najvišjem nadstropju vile, ki sprejme do 50 obiskovalcev. Prostor je primeren predvsem za sestanke, simpozije, seminarje, kongrese, izobraževalne delavnice, sejme, konference, predstavitve, izobraževanja, ipd. Konferenčna dvorana je sodobno opremljena. V Mansardi se nahaja tudi galerijski prostor.

 

  • Dvorana Bianca: čudovita dvorana z edinstveno akustiko, kamor lahko postavite 70 stolov, obiskovalci pa lahko zasedejo tudi balkon. Prostor je primeren predvsem za poroke, kulturne dogodke, novinarske konference, itd. Pravo razpoloženje za različne kulturne prireditve (koncerti, gledališke in lutkovne predstave), poroke in poslovne dogodke ustvarja svečana notranjščina, kjer se stari stavbni členi srečujejo s sodobnimi gradivi in oblikami, z bogatimi detajli in skulpturalnimi poudarki.

 

 

Cenik uporabe prostorov 2024

 

Zaupajte nam vaše želje in skupaj bomo pripravili dogodek, ki vam bo ostal v prijetnem spominu.

 

Vila Bianca je pravo mesto za več priložnosti

 

Želite spoznati zgodbo Vile Biance? Potem se naročite za vodeni ogled. V Turistično informacijskem centru, ki deluje v vili, spoznate turistično ponudbo Velenja, Savinjsko—šaleške regije in Slovenije. Ob bogatem promocijskem in informativnem gradivu obiskovalci lahko izbirate med lokalnimi spominki, si izposodite kolo in kupite lokalne dobrote ponudnikov iz Šaleške doline.

V galeriji lahko občudujete razstave umetnikov iz Šaleške doline od drugod. Na kavo, kozarec vina, narezek in zaupen klepet vas vabi prijazen lokal Bistro Bianca. Naj na krožniku omamno zadišijo domače dobrote iz časov dedkov in babic; narezki pozabljenih vonjev in okusov, pobrateni s »poličem« žlahtne kapljice ali »fraklom« ostrega, da bo bolj držalo.

Načrtujete poroko? Sklenitev zakonske zveze je enkraten dogodek, ki nam ostane v spominu vse življenje. Vila Bianca je kraj, kjer lahko uresničimo vaše sanje o poročnem dnevu. Dahnita “da” v dvorani historične palače in zapišita pričetek vajine nove zgodbe pod oboki svečano okrašenega poročnega prostora v Vili Bianci.

Več informacij o poroki v Vili Bianca

 

Kontaktne informacije:

Stari trg 3
SI- 3320 Velenje
Slovenija

T: 03 8961 715

E: turizem@velenje.si

Povpraševanje

#VisitSaleska