Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Šaleško dolino obiskala Ana Marija Ficko, novinarka oddaje Svet na Kanalu A

V sredo, 11. januarja je v Velenju potekalo snemanje prispevka o potopljenih vaseh za oddajo Svet na Kanalu A. Prispevek si boste lahko ogledali v sredo, 17. januarja, ob 18. uri.
Za sodelovanje pri snemanju prispevka se zahvaljujemo Muzeju premogovništva Slovenije, Klubu vodnih športov Velenje, rudarskemu vodniku Borisu Kovšetu in direktorici Zavoda za turizem Šaleške doline, Alenki Kikec.
Za oddajo so posneli tudi Damjana Kljajiča, avtorja knjige Potopljeni spomini in kustosa Muzeja Velenje. Knjiga potopljeni spomini govori o tem kako je rudarstvo spremenilo pokrajino in usodo prebivalcev Šaleške doline.
V publikaciji, ki predstavlja zgodbo velikih sprememb prostora na področju rudarjenja v Šaleški dolini, je sistematično zajet pregled stavb in njihovih prebivalcev. Usode ljudi iz Škal, Prelog, Pesja, Šoštanja Družmirja, Gaberk in Velenja še danes predstavljajo bolečo zgodbo in žive spomine na čas sprememb tega prostora. Predstavitev knjige Potopljeni spomini bo potekala 23. januarja, ob 18. uri na Velenjskem gradu. Na dogodku bomo imeli priložnost prisluhniti nekaterim preseljenim prebivalcem.
Na Zavodu za turizem Šaleške doline smo s partnerji razvili turistični produkt Potopljene vasi, ki nosi znak Slovenia Unique Experiences. Turistični produkt Potopljene vasi je bil oktobra 2023 v Talinu uvrščen med 100 najboljših trajnostnih zgodb na svetu, sedaj pa je nominiran za nagrado Story Awards 2024 at ITB Berlin 2024 v kategoriji ‘Kultura in tradicija’! V ponedeljek, 15. januarja se pričenja tudi glasovanje v kategoriji “People’s Choice Award”. Spremljajte naše kanale, kjer bomo objavili povezavo do glasovanja.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska