Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Saša inkubator ima prostore v Šoštanju

Včeraj so uradno odprli prostore Saša inkubatorja v Šoštanju. Na krajši slovesnosti ob odrptju je direktorica Saša inkubatorja Ana Anžej med drugim povedala, da verjame, da bodo zgradili uspešne podjetniškše zgodbe. So regionalni inkubator in želijo ustvariti spodbudno okolje za razvoj podjetništva. “Ljudje, ki bodo iskali rešitve namesto problemov, bodo rasli in uspevali,” je še dejala.

Župan Darko Menih je na kratko predstavil zgodovino prostorov, v katerih je bil do leta 2014 vrtec, nato pa so jih preuredili v center Pristop, ki ga je vzpostavil in do lani vodil Franci Pečnik. Ko tega zaradi drugih obveznosti ni mogel več, je Občina Šoštanj iskala novega partnerja in ga našla v Saša inkubatorju. Najemnikov prostorov in tudi ostalim bodo nudili spodbudno okolje, organizirali in vodili bodo prireditve, dogodke, delavnice, jim svetovali in jim nudili mentorstvo.

Ob koncu je svojo uspešno podjetniško zgodbo predstavil Urban Rotnik iz Šoštanja. “Ko so na domači kmetiji ugotovili, da veliko denarja izgubijo z zamujenimi gonitvami krav, ki jih imajo okoli 150, in je izguba v letu 2019 znašala kar 20.000 eur, je z ekipo prišel na idejo in razvili so produkt “𝗽𝗮𝗺𝗲𝘁𝗻𝗮 𝗼𝘃𝗿𝗮𝘁𝗻𝗶𝗰𝗮” 𝗠𝗼𝗼𝗛𝗲𝗿𝗼. Ta podjetniška zgodba je zorela s pomočjo SAŠA inkubatorja v programu Startup generator.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska