Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Sestavili še en srčni kolaž

Ekipa Mladinskega centra Velenje je uspešno izvedla vseh 17 kulturno-umetniških dogodkov v sklopu festivala Kunigunda, ki je s »srcalom« družbe osvetlil raznovrstno ustvarjalnost in jo prikazal vsem generacijam.

»In kdo smo, ko se pogledamo v ogledalo?« se je po zaključku 24. Festivala mladih kultur Kunigunda znova vprašala programska ekipa, ki je letos delovala pod geslom Srcalo družbe. »Ogledali smo si šest žanrsko raznovrstnih koncertov, dve razstavi, dve delavnici, dva performansa, gledališko uprizoritev, okroglo mizo in Titov skate session. Bili smo skejterji, rockerji, metalci, raperji, plesalci, vizualni umetniki in igralci. Kultura je znova pokazala svoje raznolike obraze in odprla svet v srcalo družbe,« so sklenili zadovoljni, da so kljub omejitvam pri programski zasnovi in izvedbi festivala uspeli izpolniti poslanstvo in z zvrstno pestrostjo pritegniti tako otroke kot mladino in odrasle.

Letošnjo Kunigundo je poleg PCT vstopnih pogojev na prizorišča, ki so se v primerjavi z lanskim letom že nekoliko razkropila po mestu, medtem ko je koncertni program še vedno v celoti potekal v Letnem kinu, zaznamovala nenadna ohladitev. Kljub temu zvesto občinstvo ni zapustilo Kunigunde. »Sami smo sicer navdušeni, da kulturne prireditve kljub razmeram lahko izvajamo. Prav tako zvesti obiskovalci. Vsekakor pa je PCT pogoj sprožil nemalo polemik in vplival na občinstvo. Veliko ljudi, ki na prireditev niso prišli z dokazili, med njimi največ tistih, ki bi se morali testirati, se je jezilo na nas, ker smo dosledno spoštovali ukrepe. Zagotovo bi imeli več obiskovalcev, če ne bi bilo omejitev pri vstopu na prizorišča. Bilo pa bi jih tudi veliko manj, če dogodki ne bi bili brezplačni,« razmišlja programska vodja Maruša Skornišek in upa, da bo prihodnje leto Kunigunda lahko znova v mestu in čim bolj odprta za vse, da bo lažje pritegnila tudi novo občinstvo.

 

 

Vir Novic: Nascas

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.