Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Avtomatiziran sistem brezplačne izposoje mestnih koles BICY

Sistem BICY je avtomatiziran sistem za izposojo koles, ki vključuje šestinosemdeset (86) koles na devetnajstih (19) izposojevalnih postajah, od tega štirinajst (14) v Velenju in pet (5) v Šoštanju. Vzpostavljen je tudi nov e-BICY sistem, ki omogoča uporabo devetih (9) novih električnih koles.

Za uporabo sistema BICY je potrebna osebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na dveh lokacijah po prilagojenem delovnem času:

  • v Turistično informacijskemu centru Velenje v Vili Bianci, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje) med 9. in 18. uro ter
  • v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj) med 14. in 18. uro in v juniju ob sredah med  9. in 17. uro

Za dostop do storitve sistema BICY uporabnik potrebuje veljavno pogodbo in uporabniško kartico, ki jo prejme ob uspešni registraciji s predložitvijo veljavnega osebnega dokumenta in davčne številke. Registracija velja za tekoče koledarsko leto in jo je v novem koledarskem letu potrebno obnoviti. Uporaba storitev sistema BICY je brezplačna, le ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 10 EUR. Po opravljeni prijavi lahko uporabnik uporablja sistem BICY vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur v posameznem koledarskem tednu.

Vse uporabnike pozivamo k previdni in skrbni uporabi koles in e-koles!

V primeru, da uporabnik potrebuje pomoč, se lahko obrne na klicni center za pomoč uporabnikom (TIC Velenje) preko telefona na brezplačno številko 080 19 61 ali preko e-pošte turizem@velenje.si. Splošni pogoji in ostala navodila so na voljo na spletni strani www.velenje-tourism.si in www.sostanj-tourism.si.

Pri opravljanju registracije in uporabe sistema BICY vas pozivamo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, ki so dostopni na tej povezavi.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.