Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Skok v poletje na Velenjski plaži – Program ob otvoritvi kopalne sezone

Pridružite se nam in skupaj skočimo v poletje, saj na Velenjski plaži, ki je že šestkrat zapored prejela laskavi naziv najboljšega naravnega kopališča v Sloveniji, odpiramo kopalno sezono z bogatim programom zabavnih in športnih aktivnosti. Prireditev Skok v poletje, bo potekala na Velenjski plaži v soboto, 22. junija, med 10.00 in 20.00. Družinski dan zabave in športa se bo nadaljeval v poletni večer glasbe in plesa, ki se bo na prireditvenem prostoru Vista – Park z razgledom začel ob 20.00.

Wunder Beach Bar v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline pripravlja pester celodnevni program delavnic in animacij za otroke, športnih iger za družine, adrenalinskih izzivov za virtuoze, kulinaričnih razvajanj za sladokusce, glasbene spremljave za prijetno druženje in številna druga doživetja. Za večerni odmev prireditve Skok v poletje bodo poskrbeli Prljavo kazalište, Drugo dugme in Čaga boys. Na dobrodelnem dogodku Odreži drugačnost si bodo obiskovalci lahko uredili svoje pričeske, njihova donacija pa bo namenjena v dobrodelne namene.

Celoten program predstavljamo v nadaljevanju sporočila za javnost. Hvaležni vam bomo, če boste na Skok v poletje ob Velenjskem jezeru povabili tudi druge. Spremljajte nas na spletni strani visitsaleska.si in na družbenih omrežjih @visitsaleska. Veselimo se vas!

 

  1. junij 2024 ꟾ 10.00–20.00 ꟾ Velenjska plaža

Skok v poletje: Družinski dan zabave in športa

Ste že obiskali Velenjsko jezero letos?

Za vas pripravljamo čudovit dan poln zabave in ustvarjalnosti za vse starostne skupine. Na voljo bodo številne raznolike vodne igre in vodne atrakcije, vključno z vodnim poligonom, kjer se boste lahko preizkusili v različnih spretnostih in uživali v aktivnostih. Posebnost tega dne bodo prav edinstvene adrenalinske vodne drče, ki bodo omogočale hitro in zabavno spuščanje.

Otroški del dogodka bo povezovala Tinkara Fortuna, ki bo poskrbela tudi za glasbeno zabavo s plesom in petjem. Dogodek bo obsegal številne aktivnosti, vključno z otroško predstavo “Mala Lu”, ki bo del pestrega programa. Otroci se bodo lahko zabavali v veliki napihljivi areni in preizkusili svoje skakalne sposobnosti na Mini Planici. Napihljivo areno bodo zagotovili: Fit Mravljice in Trimko sport. Poleg tega bodo na voljo cirkuške delavnice ARBADAKARBA, kjer bodo otroci spoznali različne cirkuške veščine. Za odlično vzdušje bo poskrbel DJ BALI z bogatim glasbenim programom, gostja dogodka pa bo tudi navihana otroška junakinja, Pika.

V posebnem kotičku vas bo pričakala umetnica, ki vam bo izdelala bleščeč tattoo za igrivo poletje. Doživetje Veleye bo ponudilo 600 metrov čiste zabave, kjer boste pot lahko prehodili ali izkoristili za lahkotno druženje s prijatelji, pri čemer boste na stojnicah pridobili številne nagrade. Na predstavi plesne skupine M-dance se bomo ogreli za večerno zabavo pod odrom Viste.

 

V letošnji kopalni sezoni bomo, s podporo Mestne občine Velenje, znatno razširili naš vodni park z dodajanjem številnih novih napihljivih igral, zaradi česar bo park postal eden izmed največjih napihljivih vodnih parkov v Sloveniji.

Velenjska plaža bo letos opremljena z novimi ležalniki in senčniki, ki bodo obiskovalcem na voljo brezplačno. Posebna pozornost bo namenjena varnosti, saj bodo naši strokovno usposobljeni reševalci iz vode z novega dodatnega opazovalnega stolpa skrbno nadzirali dogajanje na plaži, zagotavljajoč varno in prijetno izkušnjo za vse obiskovalce.

 

Skupaj z gostinci in ostalimi deležniki ob Velenjskem jezeru, bomo tudi letos nadaljevali z družinskimi nedeljami, ki bodo v duhu naše vizije – postati najbolj prijazna destinacija za družine v Sloveniji. Vsaka nedelja bo prinesla animacije za otroke, ustvarjalne delavnice, športne igre za vse starosti in bogato kulinarično ponudbo.

 

Že vrsto let uradne in zakonsko pooblaščene institucije redno analizirajo vodo v Velenjskem jezeru. Iz vseh dosedanjih rezultatov opravljenih meritev in analiz je razvidno, da kakovost Velenjskega jezera ustreza vsem standardom za kakovost kopalnih voda po Uredbi o upravljanju kakovosti kopalnih voda (Ur. l. RS, št. 25/08 in 44/22 – ZVO-2). Analize opravlja Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Center za okolje in zdravje, Oddelek za pitne in kopalne vode, Maribor. Tudi letos bo voda Velenjskega jezera podvržena podrobnim analizam, rezultate pa bomo redno objavljali na visitsaleska.si in Facebook profilu Velenjska plaža.

 

To poletje bo v znamenju skupnih trenutkov, ki bodo postali večen spomin. Obiščite nas na Velenjski plaži.

 

PROGRAM

 

10.00–12.30 ꟾ Otroška predstava Mala Lu in oblikovanje živali iz balonov

Mala Lu bo otroke in družine zabavala v vlogi priljubljenega lika Pika Flika. Njene prigode se bodo prepletale s pesmijo, čarovnijo in zabavnimi pripomočki. Obljublja vam rajanje, gibanje in smeh. S svobodno domišljijo boste skupaj ustvarili zgodbo igrivih preobratov, zabavnih doživetij, plesnih korakov, izzivov in čarobnih vragolij.

 

10.00–19.00 ꟾ Glitter Tattoo

Poletje je čas, ko pokažemo več kože. Zakaj je ne bi okrasili s poslikavami? V posebnem kotičku vas pričakuje umetnica, ki vam bo izdelala bleščeči tattoo za igrivo poletje.

 

10.00–19.00 I Velika napihljiva arena in Mini Planica – skakalnica

Najmlajše bo navdušilo kar  500 m² otroških napihljivih igral, ki jih bodo pripravile Fit Mravljice in Trimko sport.

 

11.00–11.45 ꟾ Ples in petje s Tinkaro in deklico Fortuna

Zavrtimo se v poletje s Tinkaro in deklico Fortuna. Pojmo in plešimo skupaj!

 

14.00–19.00 ꟾ Cirkuške delavnice z ARBADAKARBA

Spoznali bomo skrivnosti cirkuške umetnosti. Opazovali bomo lahko animacijo na monociklu, hoduljah, si ogledali cirkuško predstavo, skupaj ustvarjali oblake velikih milnih mehurčkov in preizkušali svoje spretnosti, norčavost in domišljijo.

 

15.30–16.30 I Doživetje VELEYE: 600 metrov čiste zabave

Doživetje Veleye – 600 metrov čiste zabave, ki jih lahko prehodiš ali pa izkoristiš za druženje s prijatelji, saj je bistvo dogodka, da premagaš 600 metrov in na stojnicah dobiš veliko brezplačnih stvari!

PRIJAVA

 

16.00–16.30 ꟾ Predstava plesne skupine M-dance

Na predstavi plesne skupine M-dance se bomo ogreli za večerno zabavo pod odrom Viste.

 

10.00–18.00 ꟾ Dobrodelna prireditev odreži drugačnost

Na dobrodelni prireditvi Odreži drugačnost se bodo že 5. leto zapored združili izvrstne frizerke in frizerji iz vse Slovenije. Z brezplačnim striženjem in urejanjem pričesk bodo zbirali prostovoljne prispevke za humanitarni namen. Frizerski salon bo odprt med 10. in 18. uro v preurejenem šotoru na Velenjski plaži. 50 % finančnega izkupička bo letošnje leto namenjenega Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, 50 % pa Društvu Viljem Julijan.

Prijava za vse frizerje, ki bi želeli na dogodku sodelovati.

 

Wunder Beach Bar

17.00-20.00 I Pena party z DJ-em

17.00-20.00 I Koncert Marko Stankovič Band

 

 

  1. junij 2024 ꟾ 20.00 ꟾ Vista – Park z razgledom

Skok v poletje: Prljavo kazalište, Drugo dugme in Čaga boys

Skočimo v poletje v ritmu ex-yu rocka! V Velenje prihajajo pionirji žanra, legendarni in brezčasni Prljavo kazalište! Slišali bomo največje hite, kot so Mojoj majci (Ruža Hrvatska), Mi plešemo, Marina, Ne zovi mama doktora, Zaustavite zemlju, Sve je lako kad si mlad, Previše suza u mom pivu in druge. Pred tem nas bodo ogreli Drugo Dugme in domačini Čaga Boys.

Število vstopnic je omejeno. Nakup vstopnic.

 

Vaša podpora nam veliko pomeni. S širjenjem glasu o naših prizadevanjih za obiskovalcem in domačinom prijazno Šaleško dolino nam pomagate razvijati potenciale naše turistične destinacije. Hvala vam!

 

Vabljeni v našo družbo. Skupaj nam bo lepše!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska