Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Slovenija v marcu gosti pomembna zimska športna tekmovanja

Marca se obetajo vrhunci zimskih tekmovanj na snegu, Slovenija bo gostila mednarodne športne dogodke: Svetovni Pokal Vitranc v Kranjski Gori in zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih tako za moške kot ženske v Planici. 

Športniki v zimskih disciplinah bodo domačo športno javnost v razveseljevati na tekmah svetovnega pokala na domačih tleh. Kranjska Gora bo prizorišče marčevskih tekem svetovnega pokala alpskih smučarjev in skakalcev.

FIS SVETOVNI POKAL V ALPSKEM SMUČANJU

Tekmovanje za Pokal Vitranc bo letos zabeležilo že svojo 63. izvedbo. Dva dni bodo najboljši veleslalomisti merili svoje moči na strmini v Podkorenu in se borili za najboljša mesta.

Spletna stran dogodka


FIS FINALE SVETOVNEGA POKALA V SMUČARSKIH SKOKIH

Za znanilca pomladi pa kot vselej štejejo dolgi poleti skakalnih tekmem na planiški velikanki konec marca. Planica bo tako med 21. in 24. marcem gostila tradicionalen zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih.  Ne samo skakalci, tudi skakalke bodo sezoni v slovo pomahale v Planici.

Veliki finale 13. sezone svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih ne bo Vikersundu, kot je bilo predvideno, ampak v Planici. Pristojni pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) so pridobili organizacijo zadnje tekme, ki bo na srednji napravi (HS-102) na sporedu v četrtek, 21. marca.

Ogled tekme smučarskih skakalk, ki bodo torej v poznem četrtkovem popoldnevu pod žarometi na srednji napravi v Planici opravile s finalno tekmo sezone, bo mogoč z istimi vstopnicami kot ogled četrtkovega uradnega treninga in kvalifikacij skakalcev v dopoldnevu na Letalnici bratov Gorišek.

Preberi več

PROGRAM

Četrtek, 21. marec 2024

Kvalifikacije – moški

Finale FIS svetovnega pokala za ženske HS 102

Petek, 22. marec 2024

Posamična tekma (popoldanska)

Sobota, 23. marec 2024

Ekipna tekma

Nedelja, 24. marec 2024

Posamična tekma

Spletna stran dogodka

Planica bo tako letos tradicionalno gostila največji športni in zabavni spektakel v Sloveniji. Dolina pod poncami je prizoriššče, ki ga ponavadi obišče več deset tisoč obiskovalcev. Letošnjo planiško zgodbo bo začinil tudi Peter Prevc, velikan slovenskih smučarskih skokov, ki je naznanil konec športne kariere.

Preberi več

Spodbujajte svoje športne junake.

Vir: Slovenia.info

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska