Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Šaleška dolina se pridružuje kolesarski dirki po Sloveniji in s tem krepi prepoznavnost in ugled destinacije

29. mednarodna kolesarka dirka Po Sloveniji bo potekala med 14. in 18. junijem. Slovenska turistična organizacija (STO) bo v partnerstvu s Kolesarskim klubom Adria Mobil tudi letos zagotovila prenos dirke pod prepoznavnim sloganom »Fight for green« na globalni televizijski mreži Eurosport. Za še učinkovitejšo promocijo Slovenije in destinacij, ki gostijo dirko, STO ob dirki izvaja dodatne oglaševalske aktivnosti.

V prvi etapi bo dirka potekala tudi skozi mesto Velenje. Mesto Velenje je družinam in kolesarjem prijazno mesto.

Brezskrbno poležavanje na Velenjski plaži, vožnja s supom po Velenjskem jezeru, spust 180 metrov pod zemljo in ogled muzeja premogovništva, obisk Velenjskega gradu in sprehod ob razvalinah drugih gradov, tek ali vožnja s kolesom okoli Škalskega jezera in po pumtracku ter obisk večernega koncerta na Visti je le nekaj možnosti za preživljanje prostega časa in rekreacijo, ki jih najdete v Velenju. Čaroben objezerski svet, ki nas obdaja, je resnično pravi raj za zanimivo doživetje. Tu najdejo prostor za sprostitev in rekreacijo številni sprehajalci, tekači, jezdeci na konjih, ribiči, pa tudi tisti, ki so jim všeč bolj adrenalinski športi. Velenje se lahko pohvali tudi z največjim festivalom za otroke – Pikinim festivalom, ki vsako leto septembra privabi ogromno otrok in družin.

V zadnjih letih smo v Velenju med drugim zgradili in uredili tudi kar nekaj kolesarskih povezav. Še letos se bomo lahko s kolesom peljati do Dobrne, do konca leta 2023 pa skozi Hudo luknjo do Mislinje. Kolesarka skozi Hudo luknjo bo prav posebno doživetje, saj bo potekala po stari opuščeni železniški progi, skozi štiri predore proti Koroški.

Vabljeni v Velenje in kmalu tudi na »velenjsko parenzano«!

STO s prenosom dirke Po Sloveniji že šesto leto krepi prepoznavnost in ugled Slovenije

VEČ O KOLESARSKI DIRKI PO SLOVENIJI

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska