Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Smart Tourism Hackathon

Vabimo vas, da se z ekipo prijavite na Smart Tourism Hackathon, kjer boste imeli priložnost, da pripravite in predstavite svoje kreativne rešitve, hkrati pa se v odlični družbi mrežite, učite in seveda tudi zabavate!

»Smart« turizem (pametni turizem) se pojavi tam, kjer se turizem sreča s tehnologijo. Gre za multidisicplinarni pojem, ki združuje trajnost, dostopnost, kulturno dediščino in kreativnost ter jih prepleta z naprednimi digitalnimi rešitvami in aktualnimi podatki. Smart turizem je mogoče razvijati na različne načine, če doseže rezultate izboljšanega upravljanja virov, trajnosti in konkurenčnosti.

Turizem je stična točka množice nepredstavljivih različnosti in izjemna priložnost za vse kreativne posameznike. Je panoga, ki povezuje turiste in domačine, lokalne ponudnike in globalne potnike, družboslovce in računalniške navdušence.

K sodelovanju na Smart Tourism Hackathonu ste vabljeni vsi:

  • študentje vseh slovenskih univerz, ki vas zanima turizem in uporaba tehnologije, ki olajša dostop do turističnih in gostinskih proizvodov, storitev, prostorov in izkušenj z orodji, ki temeljijo na IKT.
  • start-upi, ki svoje rešitve snujete okoli turističnega sektorja, zelenega prehoda ter tehnoloških rešitev za podporo turistični branži,
  • entuziasti vseh generacij, ki vas veseli razmišljanje izven okvirjev in ste pripravljeni na nove izzive na svoji karierni poti ter cenite skupinsko delo.

Prijavite se lahko posamezniki ali ekipe, ki vključujejo 3 do 4 člane. Pri reševanju izzivov vam bodo v pomoč strokovnjaki iz turizma in tehnoloških podjetij. Na dogodku pa boste imeli priložnost stkati nova prijateljstva ter srečati potencialne delodajalce in nova poslovna partnerstva.

Preberi več 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska