Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

SMARTA-NET, Delavnica za rešitve deljene mobilnosti na podeželju

Vabimo vas na delavnico Turizem in trajnostna mobilnost, ki bo v petek, 22. marca 2024, med 9. in 12.30, v Vili Bianca, Stari trg 3, Velenje.

Med delavnico bomo poskrbeli za prigrizke in napitke ter vse materiale, ki jih bomo potrebovali.

Namen delavnice je pregled primerov dobrih praks trajnostne mobilnosti turistov in razvoj konkretnih predlogov trajnostne mobilnosti turistov v destinacijah. Osredotočili se bomo na destinacije, ki jih bodo udeleženci predlagali oziroma jih zastopajo. Delavnica je namenjena predstavnikom inštitucij, ki v občini spodbujajo rešitve trajnostno mobilnost, se ukvarjajo z razvojem turizma, za turistične ponudnike, predstavnike transportnih podjetij oziroma za vse, ki si želijo pridobiti več znanja o trajnostni mobilnosti turistov. Delavnico bo moderirala Daša Farčnik iz Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete.

V sklopu projekta bosta sledili še dve delavnice, aprila na temo trajnostnega mobilnega načrta in junija na temo financiranja rešitev trajnostne mobilnosti.

Delavnice so za vse udeležence brezplačne, po zaključku delavnice pa boste prejeli potrdilo o udeležbi na delavnici.

Vljudno vas prosimo, da vašo udeležbo potrdite na email naslov turizem@velenje.si. Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki +386 3 896 15 31.

Zavod za turizem Šaleške doline je eden izmed partnerjev projekta SMARTA-NET. V sklopu projekta si prizadevamo spodbujati trajnostne rešitve deljene mobilnosti med podeželskimi območji, znotraj oddaljenih območij in med oddaljenimi podeželskimi območji ter mestnimi območji. Hkrati v projektu želimo upoštevati pomen mobilnosti pri razvoju ekoturizma. Projekt financirala Evropska komisija in poteka pod okriljem generalnega direktorata za mobilnost in promet (DG MOVE).

Več o projektu si lahko preberete tudi na spletni strani https://www.smarta-net.eu/.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska